ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αυτό μόνο στην Ελλάδα της πολιτικής ακρισίας θα μπορούσε να συμβεί. Να έχει χάσει κανείς όλα τα ντέρμπι, να έχει βρεθεί στην ουρά της βαθμολογίας και παρόλα αυτά, να έχει την απαίτηση να τον αναγορεύσουν σε πρωταθλητή.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τον Αντώνη Σαμαρά, που δεν εννοεί να συμβιβαστεί με την έννοια της πολιτικής αποστρατείας παρότι έχει ηττηθεί κατά κράτος από τον Τσίπρα σε όλες τις μάχες. Τις ευρωεκλογές, τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου και το δημοψήφισμα, ήττες που τον οδήγησαν σε καθαίρεση του όχι μόνο από την πρωθυπουργία, αλλά και από την ηγεσία της ΝΔ.

Αντί, λοιπόν να λουφάξει, ονειρεύεται επιστροφή στο Μαξίμου, όχι δια της γνωστής δημοκρατικής διαδικασίας, όπως θα είχε κάθε δικαίωμα να ελπίζει, αλλά δια της εμφυτεύσεως του στο πολιτικό σύστημα.

Ο φίλα προσκείμενος στον πρώην πρωθυπουργό Μάκης Βορίδης το είπε καθαρά στη Βουλή, προτείνοντας στον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να στηρίξει μία κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Επειδή, όμως, μόνο χλευαστικά σχόλια εισέπραξε, το θέμα επανέφερε ο εξ απορρήτων του Σαμαρά Χρ. Λαζαρίδης, που εμφανίστηκε βέβαιος ότι μόλις καταρρεύσει ο Τσίπρας, θα κληθούν – από ποιον άραγε, δεν εξηγεί – ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος να κυβερνήσουν.

Το κλίμα δυναμικής επιστροφής του καλλιεργεί ο ίδιος ο Σαμαράς, ο οποίος έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του και τις επαφές του με στελέχη της ΝΔ σε μία περίοδο που το κόμμα του οδεύει προς την εκλογή νέας ηγεσίας, ενώ εντείνονται οι συζητήσεις για την μετά Τσίπρα εποχή. Άλλος ένας λόγος που βαθαίνει ακόμη περισσότερο τα χάσμα μεταξύ φατριών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ακόμα:

Γάτος ο Τσίπρας θα πιάσει το μήνυμα της ανεργίας