ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!

 

Ο Αλέξης Τσίπρας λέει τα δικά του στη τηλεοπτική συνέντευξή του και ο αποδυτηριάκιας (σε παρένθεση) τον ατακάρει. Μια υποψία απόπειρας σχολίου στα λόγια του πρωθυπουργού. Όλοι συμφωνούν ότι συνεχίζει κανονικά να «μιλάει» ο Τσίπρας, να λέει, να κατηγορεί τα αντίπαλα κόμματα, να αναφέρεται σ' αυτά που έχει... πετύχει, να υπόσχεται, να δεσμεύεται, να πουλάει ελπίδες. Λόγια. Δυστυχώς ο άνθρωπος γεννήθηκε με το χάρισμα της λαλιάς, που είναι πολύ ισχυρώτερο από εκείνο της σκέψης...

· «Η χώρα μας έχει περάσει τους δυσκολώτερους κάβους...» - (...Ο πιο δύσκολος είναι εκείνος που θα κλατάρει, όταν ψήφισε Σύριζα...).

· «Η χώρα πλέον έχει συμμαχίες...» - (...Τους δανειστές μας).

· «Αποκλείω οικουμενική κυβέρνηση σ' αυτή τη φάση διότι οι διαφορές μας με τα άλλα κόμματα είναι σημαντικές...» - (...Οικουμενική θα γίνει σ' άλλη φάση, όταν ο
Σύριζα θα κάνει κι άλλες κωλοτούμπες, για να πλησιάσει περισσότερο τα άλλα κόμματα).

· «Δυστυχώς είχαμε φθάσει στο σημείο οι κυβερνήσεις να στηρίζονται από επιχειρηματικά συμφέροντα...» - (...Είμαι περήφανος διότι τη δική μου κυβέρνηση τη στηρίζουν οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι).

· «Η παραίτηση Σακελλαρίδη ήταν μια πράξη εντιμότητας...» - (...Εγώ δεν είμαι ικανός για τέτοια πράξη εντιμότητας).

· «Το πως θα βρούμε 600 εκ. υπάρχουν αρκετοί τρόποι...» - (...Ένας να στήνουμε παιχνίδια στο πρωτάθλημα, στη Βουλή).

· «Θέλουμε διάλογο, είμαστε υπέρ του διαλόγου...» - (...Πάντα κάτι έχουμε να πούμε για να δικαιολογούμε τις κωλοτούμπες μας).

· «Με τους δανειστές όταν καθόμαστε στο τραπέζι δεν συμφωνούμε...» - (...Συνήθως γίνεται ό, τι θέλουμε εμείς, όχι αυτοί).

· «Δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξει μείωση των κυρίων συντάξεων…» - (...Όπως είχα δεσμευθεί με το στόμα ότι θα σχίσω τα μνημόνια, και το έκανα, με το στόμα).

· «Για το ΕΚΑΣ δώσαμε τη μάχη...» - (...Μπερμπάτωφ σκέτος ήμουνα).

· «Η κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα θα είναι γροθιά...» - (...Η σιδερογροθιά των δανειστών).

· «Έχουμε ένα σοσιαλιστικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, που πετροβολά τον Σύριζα...» - (...Έχουμε κι ένα Σύριζα μνημονιακό που πετροβολά τον αντιμνημονιακό Σύριζα).

· «Είδα τον Κέρυ και όλοι συμφωνούν ότι ποτέ άλλοτε Αμερικανός υπουργός δεν έχει ξανακάνει τόσο θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα...»- (...Έχουμε επηρεάσει τις ΗΠΑ, να γίνουν κι αυτοι αριστεροί όπως εμείς).

Διαβάστε ακόμα:

Αγαπάτε την Μέρκελ, προτείνει ο Βαρουφάκης