ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ποια είναι η εταιρία που έχει αναλάβει τη μηχανοργάνωση των εκλογών για το νέο πρόεδρο της ΝΔ; Είναι η Vodafone. Και τι εστί Vodafone; Είναι η εταιρία κινητής τηλεφωνίας που το 2005 ενεπλάκη στην μεγαλύτερη υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών εις βάρος της κυβέρνησης της ΝΔ και του ίδιου του τότε πρωθυπουργού. Για την εμπλοκή της αυτή, της επιβλήθηκε πρόστιμο 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι υποκλοπές αφορούσαν επίσης 100 τηλέφωνα υπουργών, στελεχών υπουργείων όπως το Εθνικής Άμυνας και το Δημόσιας Τάξης καθώς και στελεχών του ΓΕΝ και του ΥΕΝ, αλλά και στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η παγίδευση των τηλεφώνων είχε γίνει από ψηφιακά κέντρα της Vodafone μέσω παράνομου λογισμικού. Μία μέρα πριν από τον εντοπισμό του λογισμικού αυτού, ένα στέλεχος της εταιρίας ο Κώστας Τσακιλίδης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Ειπώθηκε ότι είχε αυτοκτονήσει.

Ένα μήνα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και ενώ η υπόθεση με έντονο «άρωμα» κατασκοπείας βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, ο πρώην Αμερικανός διπλωμάτης Τζ. Κίσλινγκ, σε άρθρο του στο περιοδικό «The Nation», εξέφραζε την άποψη ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ευθύνονται για τις υποκλοπές.

Από αμερικανικής πλευράς, πάντως δεν υπήρξε ποτέ καμία αντίδραση, ενώ δεν ασκήθηκαν ποτέ ποινικές διώξεις για τις παρακολουθήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Αδωνις, ένας μανιακός της επικοινωνίας