ΤΑ ΤΡΕΛΛΑ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

 

Εγώ αυτό που έχω να πω με τη νέα κατάσταση πραγμάτων, αν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν τέτοια η με την κυβέρνηση της... αριστεράς, είναι ένα. Χρειάστηκε να έρθει ο Σύριζας για να ανέβουν στην πασαρέλλα καινούργια νούμερα. Ατόφιοι επιθεωρησιακοί τύποι, λες και τους δημιούργησαν τα γνωστά δίδυμα της μεταπολεμικής Ελλάδος, Πρετεντέρης-Γιαλαμάς, Σακελλάριος-Γιαννακόπουλος κ.α.

Μιλάμε για άτομα που τα θέλουν τα γιαούρτια στη μάπα. Και ντομάτες, γιατί όχι. Αυτές τις μέρες παίζει δυνατά ο σύντροφος Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός εργασίας που παρουσιάζει το νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό. Το λιγώτερο που θα πεις είναι ότι ο άνθρωπος προκαλεί. Είναι προκλητικός τουλάχιστον διότι σε περνάει για χόρτο. Τίποτα περισσότερο.

Το έφτιαξα μόνος μου, λέει αυτός ο Κατρούγκαλος, το σχέδιο για το ασφαλιστικό. Δεν ήρθε έτοιμο απ' έξω, από τους δανειστές, δεν είναι μεταφρασμένο. Ε, λοιπόν, εγώ σχολιάζω πως αν του το πάσαρε ο Σόιμπλε, το σχέδιο θα ήταν πιο δίκαιο. Πιο σωστό. Πολύ καλύτερο.

Τι θέλει να μας πει ο Κατρούγκαλος μ' όλα αυτά που μας... κατουράει; Ότι οι «θεσμοί» δεν αποφασίζουν στην Ελλάδα. Ότι όλα αυτά τα «μέτρα» είναι απόφαση της... αριστερής κυβέρνησης.

Μιλάμε σοβαρά. Σημασία δεν έχει αν το ασφαλιστικό το έφτιαξε ο Κατρούγκαλος της Ελλάδος ή, ο Κατρούγκαλος της Ευρώπης. Σημασία έχει τι σκατά πράμα είναι αυτό το σχέδιο.

Φτιάχνω «εθνική σύνταξη», λέει ο Κατρούγκαλος. «Θα αλλάξω την... αρχιτεκτονική του συστήματος και θα έχουν σύνταξη και οι άνεργοι. Και η εθνική σύνταξη θα βελτιώνεται μαζύ με την εθνική οικονομία». Αν έλεγε αυτές τις παλαβομάρες κάποιος σε σοβαρό κράτος, σε σοβαρή κοινωνία, επιτόπου θα τον πλάκωναν στο ξύλο. Και θα τον έστελναν δεμένο στο τρελλάδικο.

Να συνταξιοδοτείται αυτός που δεν έχει δουλέψει, που έχει λίγες εισφορές στο ταμείο του, σε βάρος αυτών που έχουν πλήρη δικαιώματα. Ο απόλυτος ναζισμός. Να θεωρείται... προσφορά του κράτους η παροχή σύνταξης σε ανθρώπους που ήταν για δεκαετίες εργαζόμενοι και από την τσέπη τους τους έπαιρναν τα φράγκα για χρόνια. Ο πιο χυδαίος λαϊκισμός.

Και το άλλο. Πρέπει να είσαι πολίτης με μυαλό σκνίπας για να περιμένεις ότι θα... βελτιωθεί η οικονομία στην Ελλάδα από τους Κατρούγκαλους.

Διαβάστε ακόμα:

Για τον Τσίπρα αφήνει υπονοούμενα ο Λαφαζάνης