ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

 

Κανονικά ο Τσίπρας θα πρέπει να πανηγυρίζει με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επειδή ο αντίπαλός του, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει πρωθυπουργός. Αυτό μου είπε άνθρωπος της κομματικής πιάτσας. Τι εννοεί;

Μετά τον πόλεμο η δύναμη της δεξιάς ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Όποιο κόμμα κέρδιζε σε μεγάλα ποσοστά τους δημοσίους υπαλλήλους έκανε κυβέρνηση. Έτσι έχασε η ΕΡΕ από την Ένωση Κέντρου του Γιώργου Παπανδρέου και η ΝΔ του Καραμανλή από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Πώς, άλλωστε, έγινε κυβέρνηση ο Σύριζα; Επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι, η βάση της δεξιάς, η ρίζα της δεξιάς, μετακινήθηκε από το ΠΑΣΟΚ στον Σύριζα. Μη ξεχνάμε ότι στις εκλογές οι δημόσιοι υπάλληλοι ψηφίζουν κατά 90%. Απεναντίας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αποχής μεγαλύτερα από 50%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να απολύσει τους δημοσίους υπαλλήλους. Και είναι υπέρμαχος ενός ασφαλιστικού «συστήματος» που θίγει τους συνταξιούχους. Λοιπόν; Πώς θα γίνει αύριο, μεθαύριο πρωθυπουργός ο Κυριάκος όταν θα έχει απέναντί του συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους;

Μια περίπτωση. Να ψηφίσουν αριστεροί τον Μητσοτάκη. Γιατί, όχι. Όλοι οι συνειδητοί αριστεροί που είναι απογοητευμένοι από τον μαϊμουδένιο αριστερισμό του Σύριζα. Τουλάχιστον ο Κυριάκος παίζει καθαρά. Στα ίσα. Δεν είναι λαϊκιστής.

Φοβερά πράγματα. Στημένο σκηνικό. Πρόεδρος της ΝΔ ένας πολιτικός με ξεκάθαρες θέσεις, που όμως αβαντάρουν την παραμονή του Τσίπρα στην κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης - Σαμαράς πάλι μαζύ μετά από 23 χρόνια