ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Αυτό είναι είδηση, που λέει ο λόγος. Ο Τσίπρας το 'χει αποφασισμένο να μειώσει τις έδρες του κοινοβουλίου. Από τις 300 να τις πάει στις 200, ίσως στις 240. Πάντως, να τις κουτσουρέψει.

Λέμε «είδηση», αλλά δεν είναι. Είδηση είναι το γεγονός. Κάτι το οποίο έχει ήδη συμβεί. Δεν θα πεις είδηση ένα «νέο» που πρόκειται να γίνει πραγματικότητα. Αφήνουμε τη φιλολογία και συνεχίζουμε την εκπομπή μας, πριν πέσουν οι διαφημίσεις, κατ' ευθείαν στο ψητό.

Παίζει στα σίγουρα ο Τσίπρας αν τελικά ρίξει ένα χαράτσι και στη Βουλή. Επειδή ο κόσμος δεν γουστάρει τους πολιτικούς και με χαρά θα ακούσει ότι το μαγαζί, λέω για την Βουλή, θα έχει λιγώτερα έξοδα.

Της πλάκας πρωθυπουργοί, μη λέμε ονόματα, πέρασαν στην Ιστορία διότι επί των ημερών τους έγινε κάτι καλό. Επειδή η πολιτική τους καριέρα σημαδεύτηκε με μια απόφαση πραγματικά υπέρ του λαϊκού συμφέροντος. Έτσι και με τον Τσίπρα. Το παλληκάρι δεν σκοράρει σαν πρωθυπουργός, είναι η σούπερ ντούπερ απογοήτευση, όμως το όνομά του θα περάσει στην Ιστορία αν τελικά μειώσει τις έδρες των βουλευτών.

Διαβάστε ακόμα:

Το προσωπικό συμφέρον πάνω απ' όλα