ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ

 

Με το ασφαλιστικό και όλα τα άλλα παρελκόμενα του τρίτου μνημονίου, ο Τσίπας έρχεται ενώπιος ενωπίω με όσους τον έβγαλαν πρωθυπουργό, κυρίως όμως με όσους κλάδους πρωτοστάτησαν για την επικράτηση του στις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Τον ψήφισαν για καλύτερες μέρες και αυτός ...αντί του μάννα χολήν.

Τρανό παράδειγμα οι γυναίκες. Μονοκούκι ΣΥΡΙΖΑ. Κατά μέσο όρο 39,8% ψήφισε Τσίπρα, έναντι 32,8% των αντρών. Σε ορισμένες ηλικίες (π.χ. 35-44) η διαφορά διευρύνεται με τις γυναίκες να φτάνουν το 42,3% και τους άνδρες μόλις το 30,2%. Ε, λοιπόν ο πληθυσμός αυτός που στήριξε με τόση μανία τον Τσίπρα, έπαθε την πλάκα της ζωής του με το νέο ασφαλιστικό.

Όχι μόνο κόπηκαν οι συντάξεις τους, αλλά κυρίως όσον αφορά τις μητέρες ανηλίκων που ήταν ασφαλισμένες στο ΙΚΑ και τα ευγενή ταμεία, είδαν να αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης τους μέχρι και κατά 15 χρόνια.

Αχάριστος έναντι και των νέων ηλικιών και των ανέργων. Στους μεν ετοίμασε το πλαίσιο για σύνταξη 600 ευρώ στα 70 τους, για τους δε όμως ...απλώς προεδρεύει. Η δημιουργία θέσεων εργασίας έχει αναβληθεί επ αόριστον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να υπερέχει καταλυτικά έναντι της ΝΔ στις νέες ηλικίες και ειδικά στους φοιτητές (37,6% έναντι 17,3%). Συντριπτική η υπεροχή του και στους ανέργους (42,8% έναντι 17,3%). Νούμερα που δείχνουν να έρχονται πλέον από ένα πολύ μακρινό παρελθόν.

Αλλά και οι μισθωτοί που του έδωσαν επίσης απλόχερα την ψήφο τους, έχουν τώρα λόγους να χαλαρώσουν τον εναγκαλισμό τους, καθώς ετοιμάζονται να δουν μείωση των αποδοχών τους λόγω αύξησης εισφορών και βέβαια λόγω των γενικότερων διατάξεων του ασφαλιστικού.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη των ψηφοφόρων κωλοτούμπα