Ο ΦΙΛΗΣ, Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αν ζούσαν οι τρείς Ιεράρχες, αναμφισβήτητα θα ήταν... Συριζαίοι. Και δη Τσιπρικοί. Ποιος το λέει αυτό; Το λέει, με δικά του, βέβαια, λόγια, ο αρμοδιότερος επί του θέματος Νικόλαος Φίλης, υπουργός Παιδείας και πρώην διευθυντής της Αυγής.

Ιδού τι ανέφερε στο μήνυμα του με αφορμή την εορτή των τριών Ιεραρχών:

«Και οι τρεις Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος περισσότερο από όλους, είχαν τεράστιο φιλανθρωπικό έργο. Έδωσαν αγώνες υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων. Ο καινός άνθρωπος του Ευαγγελίου ήταν για αυτούς απερίφραστα ο φιλάλληλος άνθρωπος, ο άνθρωπος της έμπρακτης και έμπονης αγάπης για τον αναγκεμένο συνάνθρωπο. Δεν διαχώρισαν ποτέ την πίστη στο Θεό από την έγνοια για τον φτωχό και τον ξένο. Οι τρεις Ιεράρχες ωστόσο προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα εν προκειμένω: δίδαξαν (και έκαναν οι ίδιοι πράξη στη ζωή τους) ότι όποιος νοιάζεται τους φτωχούς δεν μπορεί να είναι ο ίδιος σωρευτής πλούτου. Ο φιλόπτωχος πρέπει να επιλέγει την πτωχεία και για τον εαυτό του, αρκούμενος στα χρειαζούμενα για τη ζωή, χωρίς περιττές πολυτέλειες».

Η απάντηση ήρθε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσω Twitter, με βαριά υπονοούμενα:

«Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε, στην ανιδιοτέλεια των τριών ιεραρχών. Ώρα απολογισμού για τους πακτωλούς που διαχειρίστηκε ως διευθυντής της Αυγής».

Όχι θα τον άφηνε να γίνει τέταρτος ιεράρχης, δηλαδή ν’αγιάσει...

Διαβάστε ακόμα:

Μάγειρας της συμφοράς ο Τσίπρας