ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αν δεν κάνω λάθος, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που μαζί με τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Γερμανίας κάλεσαν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το Προσφυγικό. Το λέω γιατί άκουσα κυβερνητικούς βουλευτές να λένε διάφορα τρελά για την παρουσία των συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή μας.

Νεκτάριος Σαντορινιός: «Βεβαίως θέλουμε να βγούμε από το ΝΑΤΟ και το είπαμε και στο συνέδριό μας, αλλά δεν είναι προτεραιότητά μας».

Γεράσιμος Μπαλαούρας: «Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία δουλειά με το Προσφυγικό γιατί είναι μια πολεμική μηχανή... Η στρατηγική μας απέναντι στο ΝΑΤΟ δεν άλλαξε, αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε λόγω των πιεστικών συγκυριών»!

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Το αλαλούμ, όμως, έχει και συνέχεια.

«Πού οδηγεί η αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΕ να αναπτυχθούν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο;» ρωτήθηκε η γνωστή και μη εξαιρετέα Τασία Χριστοδουλοπούλου. «(...) η συναίνεσή της (σ.σ.: της κυβέρνησης) στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δημιουργεί πρόσθετες ανησυχίες», απάντησε η αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σε άλλο μήκος κύματος οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, Δ. Βίτσα: «Όλοι ξέρουν πολύ καλά ότι οι ασκήσεις στο ΝΑΤΟικό πλαίσιο στο Αιγαίο γίνονται επί χρόνια. Τώρα, συγκεκριμένα, υπάρχει μια συμφωνία (...) Βασικός στόχος είναι ο έλεγχος, η καταγραφή, η πληροφόρηση που αφορά τις μεταναστευτικές και τις προσφυγικές ροές».

Για να μην κοροιδευόμαστε. Ο υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Καμένος είναι που έκανε ανοιχτή πρόταση για νέα ΝΑΤΟική βάση, στην Κάρπαθο, για επέκταση της ήδη υπάρχουσας στη Σούδα. Το παραμύθι το ΠΑΣΟΚ με τις αμερικανικές βάσεις επαναλαμβάνεται. Φεύγει το ΝΑΤΟ που όχι μόνο μένει, αλλά επανέρχεται δριμύτερο.

Διαβάστε ακόμα:

Να μας πει ο Τσίπρας τι λέει η θεία του