ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ...

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Η Ελλάδα καίγεται και, παρόλα αυτά, η κυβέρνηση βρίσκει χρόνο για να ασχολείται με σαχλαμάρες, για να μην πω τίποτε πιο βαρύ. Αφήνει στην άκρη την αξιολόγηση – ναι, ναι, αυτή που θα ολοκλήρωνε τον περασμένο Νοέμβριο- για να ασχοληθεί με τη διευθέτηση των διαφορών της με τους καναλάρχες. Εκατοντάδες χαμένες ώρες για την ολοκλήρωση και την ψήφιση του νομοσχεδίου, την ώρα που οι κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό έχουν γονατίσει ακόμη περισσότερο την οικονομία.

Το πως ορίζει η κυβέρνηση τις προτεραιότητες του έργου της φάνηκε κατά τη συζήτηση του προσφυγικού στη Βουλή. Την ώρα που ο πρωθυπουργός έδειχνε να επιζητεί την εθνική συνεννόηση για το μείζον αυτό θέμα, την ίδια ώρα τη ναρκοθετούσε, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για τη λίστα Μπόργιανς.

Τι πέτυχε; Εξόργισε σύσσωμη την αντιπολίτευση και ακούστηκαν εκφράσεις του τύπου έχετε φτάσει σε σημείο έσχατης πολιτικής απελπισίας ...κι αν έχετε φτάσει εκεί σηκωθείτε να φύγετε, κλίμα κάθε άλλο παρά ευνοικό για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Σε μεγάλο θέμα εξελίχθηκε και η σύλληψη των εκβιαστών δημοσιογράφων, που η κυβέρνηση επιχείρησε να χρεώσει πολιτικά στη ΝΔ, παρότι η δράση τους ήταν σαφώς φιλοκυβερνητική. Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Σημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκτρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από τα ουσιώδη στα λιγότερο ουσιώδη αν όχι στα επουσιώδη. Κι ο χρόνος περνά. Και μαζί με αυτόν φουσκώνει ο λογαριασμός που θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε. Όποιος κατάλαβε τι επιδιώκει αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, να μου το πει...

Διαβάστε ακόμα:

Γκαντέμης ή ασχετος ο Τσίπρας;