ΤΥΦΛΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ!

 

Ένας από τους πολλούς που προέρχονται από το χρεοκοπημένο πολιτικά ΠΑΣΟΚ είναι και ο κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, που βρέθηκε στο επίσης δημοκρατικό του κώλου κόμμα Σύριζα. Του κώλου, είπες κύριε αποδυτηριάκια; Δεν το λέω εγώ, ο τυφλός Κουρουμπλής το είπε. Ότι όπως το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της δημοκρατικής παράταξης, έτσι και ο Σύριζα κυκλοφορεί σαν αρχηγικό κόμμα.

Αρχηγικό κόμμα είναι εκείνο που αποφασίζει ο αρχηγός, όχι τα κομματικά όργανα. Αρχηγικό κόμμα είναι εκείνο που ποντάρει όλα του τα λεφτά στον αρχηγό. Όλοι οι άλλοι είναι γλάστρες. Ξεκάθαρα πράγματα.

Χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ δεν θα πηδούσε την Ελλάδα. Ούτε θα κέρδιζε εκλογές. Έπρεπε να περάσουν 22 χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και αφού το καραμπινάτο αρχηγικό κόμμα έγινε καθεστώς, να συνεχίσει να κάνει πρωταθλητισμό με τους Σημίτηδες και τους Γεωργάκηδες.

Αν γίνουν σήμερα εκλογές με Τσίπρα ο Σύριζας θα πάρει ένα 30%. Αν το εν λόγω αρχηγικό κόμμα της...αριστερής και δημοκρατικής παράταξης, κατέβει στις εκλογές με μπροστινό τον Δραγασάκη ή, τον Βούτση, την Τασία, ή την Μέλπω και την Φρόσω, το πολύ να μαζέψει 4-5%. Άρα, για βρούβες είναι οι αρχές του κόμματος, η ιδεολογία του κι όλα τα σχετικά παπαροειδή.

Είναι αλητεία επικοινωνιακή να λες Είμαστε δημοκρατικό κόμμα όταν χωρίς τη φίρμα στο μπαλκόνι μπαίνεις, δεν μπαίνεις στη Βουλή. Δημοκρατικό κόμμα είναι εκείνο όπου ο πρόεδρός του, όχι ο... αρχηγός του, εκφράζει τα μέλη του, είναι υπόλογος στα μέλη.

Έρχεται, λοιπόν, ο υπουργός Εσωτερικών Κουρουμπλής και λέει φόρα παρτίδα και χωρίς να ντρέπεται ότι «ο Τσίπρας είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει». Δηλαδή; Ότι αφού αντέχει, αφού πουλάει ακόμα ο Τσίπρας, το μυθιστόρημα Σύριζα θα συνεχίσει να γράφει.

Αν, όμως, ο Σύριζα ήταν δημοκρατικό κόμμα, αν ο Κουρουμπλής και ο κάθε απατεώνας πολιτικά Χουάν Ραμόν Ρότσα-Μπουμπλής ήθελαν δημοκρατικό τον Σύριζα, θα έλεγε το εξής: «Είμαστε κόμμα αρχών, δεν έχουμε ανάγκη το βεντετιλίκι καμμίας πολιτικής πριμαντόνας... Η δύναμή μας είναι οι ιδέες μας, τα οράματά μας κι όχι το όποιο πρόσωπο».

Διαβάστε ακόμα:

Ο κάμπος όλος έγινε Σύριζα