ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Πρόκειται για μία θλιβερή ιστορία, που δείχνει ποιος κάνει κουμάντο σ΄αυτή την έρημη χώρα. Δυστυχώς εν έτει 2016 κυβερνούν ακόμη οι συνδικαλιστές. Δέκα οκτώ ολόκληρα χρόνια αγωνίζεται το πτωχευμένο ελληνικό κράτος να αξιοποιήσει το κτίριο Κεράνη, στου Ρέντη που αγόρασε και ανακαίνισε για τη στέγαση των υπηρεσιών του...

Εκατομμύρια των εκατομμυρίων στοίχισε το εγχείρημα. Αλλά φευ. Το κτίριο παρέμεινε αναξιοποίητο, καθώς αντιδρούν οι συνδικαλιστές. Και το δημόσιο εξακολουθεί να πληρώνει τα μαλλιοκέφαλα του για ενοίκια.

Όλα άρχισαν το 1998 με τον Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος επιχείρησε να μεταφέρει στου Ρέντη τις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ που ήταν διάσπαρτες σε 18 διαφορετικά κτίρια. Δυστυχώς, απέτυχε λόγω άρνησης των υπαλλήλων να αλλάξουν έδρα. Η δεύτερη προσπάθεια με τα ίδια αποτελέσματα έγινε από τον Μιχάλη Λιάπη, υπουργό Πολιτισμού στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή.

Αλλά και η δεύτερη κυβέρνηση Καραμανλή ατύχησε όταν προσπάθησε να μεταφέρει στου Ρέντη, αυτή τη φορά το υπουργείο Οικονομικών. Ο Αντώνης Ρουπακιώτης ήταν υπουργός Δικαιοσύνης στη συγκυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου-Κουβέλη, όταν εξήγγειλε τη μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά στο στοιχειωμένο κτίριο, μία κίνηση που είχε την ίδια κατάληξη με τις προηγούμενες.

Οι υπάλληλοι δεν φεύγουν από το βολή τους. Το μαγαζάκι τους. Θαυμάζω, όμως, και την υπομονή των κυβερνώντων. Μετά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και την τρικομματική του Σαμαρά και ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται τώρα να δοκιμάσει την τύχη του. Θα μεταφέρει, λέει, στο κτίριο το υπουργείο Οικονομικών.

Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα. Ίδωμεν...

Διαβάστε ακόμα:

Διώχνουν τον μόνο διακριθέντα οι χασογκόληδες