ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΟΛΙ ΚΑΙ ΤΟ... ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Είναι καλό ή κακό, άραγε, που η Αντζελίνα Τζολί έφτασε στην Ελλάδα; Αναμφισβήτητα, είναι καλό. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη συμβολή της στον αγώνα κατά της παγκόσμιας φτώχειας. Ούτε την προβολή, μέσα από την επίσκεψη της, της πανεθνικής ομολογουμένως προσπάθειας που καταβάλλει η χρεοκοπημένη Ελλάδα για την ανακούφιση των προσφύγων.

Από την άλλη, όμως, οι συνειρμοί που δημιουργούνται από την εδώ παρουσία της και τις επισκέψεις στους καταυλισμούς των στεναγμών, κάθε άλλο παρά κολακευτικοί για τη χώρα μας είναι. Οι υποδομές που έχουν δημιουργηθεί ελάχιστα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των προσφύγων, οι ελλείψεις είναι τεράστιες και οι εικόνες από τα λασπόνερα που κάνουν τον γύρο του κόσμου προβάλλουν συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας.

Καταγράφω ποιες άλλες προβληματικές χώρες έχει επισκεφθεί η διάσημη σταρ με την ιδιότητα της είτε ως απεσταλμένη του ΟΗΕ είτε ως πρέσβης καλής θέλησης για το προσφυγικό . Αφγανιστάν, Πακιστάν, Βοσνία, Εκουαδόρ, Αϊτή, Τσαντ, Κόστα Ρίκα, Καμπότζη, Κένυα, Ναμίμπια, Σουδάν, Σρι Λάνκα, Τανζανία, Σιέρα Λεόνε, Ουκρανία, Λίβανος, Συρία, Μιανμάρ, Ιράκ, Ιορδανία, Εκουαδόρ, Ταϊλάνδη.

Δυστυχώς, ουδέν καλόν αμιγές κακού.

Διαβάστε ακόμα:

Σωσίβιο ή πέτρα στο λαιμό του Καμμένου ο Μουζάλας;