Ο ΑΚΗΣ ΣΤΗ ΨΕΙΡΟΥ, ΤΑ ΠΟΥΛΕΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Μπορεί ο Βαρουφάκης να προβλέπει συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ στα ποσοστά του 4% όπου έφτασε το ΠΑΣΟΚ, όμως τα ορφανά του Κινήματος με προεξάρχοντα όσα ανήκαν στην αυλή του Τσοχατζόπουλου ζουν και βασιλεύουν στη θαλπωρή του θετού τους πατέρα Αλέξη Τσίπρα. Ίσως γιατί αποτελούν το εργαλείο για τη νίκη των νέων ιδεών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο παλιό που εκπροσωπούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Η είδηση, όμως, είναι άλλη. Έχει σχέση με τις σκέψεις του πρωθυπουργού να διευρύνει την παρουσία των ορφανών του Άκη στην κυβέρνηση κατά τον ανασχηματισμό που σχεδιάζει να κάνει μετά την αξιολόγηση. Σημειώστε δύο ονόματα. Το πρώτο είναι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υπουργός του ΓΑΠ, που στη συνέχεια παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου στις 10-2-2012 γιατί διαφώνησε με το δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο καταψήφισε στη Βουλή και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Την 1η Νοεμβρίου 2012 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο λόγω διαφωνίας της με τα νέα μέτρα και τη συνολική πολιτική κατεύθυνση του κόμματος.

Το δεύτερο όνομα είναι Νίνα Κασιμάτη (φωτό). Πρόκειται για μία όμορφη οικονομολόγο από τον Πειραιά, που μαζί με τους Γιάννη Χατζηαντωνίου και Μενέλαο Γκίβαλο άναψαν φωτιές στο ΠΑΣΟΚ, οργανώνοντας εκδήλωση στη Νίκαια για την επέτειο της «3ης Σεπτέμβρη», αλλά με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα! Οι δύο κυρίες αναμένεται να πλαισιώσουν παλαιούς συντρόφους του Άκη που έχουν καταλάβει κυβερνητικούς θώκους.

Μεταξύ αυτών, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής του Χριστόφορος Βερναδάκης, και η επί της βιομηχανίας υπουργός Θεοδώρα Τσάγκρη. Επικεφαλής της παροικίας των Πασόκων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο υπαρχηγός του Άκη Τσοαχτζόπουλου, Αντώνης Κοτσακάς. Εξέχουσα θέση στο κλαμπ κατέχουν και ο άλλοτε ιδεολογικός εγκέφαλος του Τσοχατζόπουλου Βαγγέλης Χωραφάς, που έχει αναλάβει ρόλο μυστικοσυμβούλου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μάρκος Μπόλαρης.

Διαβάστε ακόμα:

Οι εξ αριστερών προερχόμενες πατσαβούρες