ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ «ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ» ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

 

Να ρωτήσω. Αποφασίζω να κατέβω στην πολιτική. Γιατί θα το κάνω; Για να βγω βουλευτής. Και πώς θα γίνει αυτό; Μόνον αν με ψηφίσει ο κόσμος. Διαφορετικά δεν μπαίνω στη Βουλή.

Δημοκρατία έχουμε. Αποφασίζει ο λαός. Δεν θα πάρω νταηλίκι ένα έδρανο στο κοινοβούλιο. Ούτε το κράτος θα με πληρώνει και θα μου παρέχει τα προνόμια του εκλεγμένου αν δεν με ψηφίσει ο κόσμος.

Είμαι, λοιπόν, υποψήφιος και λέω στον γίγαντα λαό: Ψηφίστε με και αμέσως τελειώνει η κρίση. Μόνον αν ψηφίσετε εμένα θα ξαναπροσληφθείτε όσοι χάσατε τις δουλειές σας, θα ξαναφέρω τους μισθούς και τις συντάξεις εκεί που ήντουσαν, δεν θα πληρώνετε ένφια, κανένα χαράτσι.

Θα με προτιμούσε ο κόσμος; Κανονικά, θα έπρεπε να μου πετάξουν γιαουρτόπιτες. Ρε, μας δουλεύει; Έχουμε τον πόνο μας κι εσύ μας λες απίθανα πράγματα, που δεν γίνονται με τίποτα.

Το ερώτημα, δηλαδή, είναι αν φταίω εγώ είτε διότι είμαι απατεώνας, είτε τρελλός, είτε δεν έχω επαφή με τον κόσμο της πραγματικότητας. Μήπως φταίει και εκείνος ο κόσμος που με ψήφισε παρά όλες τις παλαβομάρες που υποσχέθηκα.

«Καλά να πάθετε!» είπε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε συνταξιούχο. Βαρειά κουβέντα. Γιατί, όμως, να είναι βαρειά. Όπως ο πολίτης έχει κάθε δικαίωμα, είτε έχει, είτε δεν έχει δίκαιο να ρίξει μπινελίκια στον πολιτικό, στον κάθε πολίτη, γιατί να θεωρείται απρέπεια η κριτική του πολιτικού σ' ένα ψηφοφόρο; Ότι, κύριε, δεν ψήφισες σωστά, άρα φταις γι'αυτό που σε βρήκε.

Παραμύθι πουλάει και η κυρία Ντόρα. Ότι για το πού φθάσαμε δεν φταίνε όλες οι κυβερνήσεις, όλα τα κόμματα. Ότι αν ο κόσμος άκουγε τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1990-93 και τον Κώστα Καραμανλή το 2007-09 θα γλυτώναμε το μνημόνιο.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος αξίζει να είναι ηγέτης της αριστεράς