ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΧΩΡΙΣ... ΟΡΧΗΣΤΡΑ

 

Διάβασα ότι ο Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος των Ανέλ και συγκυβερνήτης του σκάφους που δεν κυβερνάται από τον ίδιο, ούτε από τον άλλον συγκυβερνήτη Αλέξη Τσίπρα, διόρισε έναν «συνεργάτη» του επαγγελματία δημοσιογράφο στις Δημόσιες Σχέσεις του υπουργείου εθνικής άμυνας. Έχουν ανάγκη από... δημόσιες σχέσεις οι ένοπλες δυνάμεις;

Φαίνεται, όμως, υπάρχει μια «οργανική» θέση που ο εκάστοτε υπουργός άμυνας την καλύπτει τοποθετώντας κάποιον κολλητό του. Όχι, όμως, κάποιον από το δρόμο, από κάποια παραλία, από μια μπαρμπουτιέρα. Ο δημοσιογράφος να είναι επαγγελματίας, να ανήκει στην ΕΣΗΕΑ και το συνδικαλιστικό σωματείο των δημοσιογράφων να μην αντιδρά σε μια φαύλη πρόσληψη, που επιβαρύνει το δημόσιο και δυσφημεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Είπα συγκυβερνήτες που δεν κυβερνάνε τους Τσίπρα, Καμμένο. Σωστό. Στην Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια, το κουμάντο το έχει η τρόικα. Η οποία, βέβαια, δεν κάνει καλά τη δουλειά της, αφού επιτρέπει στους συγκυβερνήτες να διορίζουν ΟΠΟΙΟΥΣ θέλουν, ΟΣΟΥΣ θέλουν, με εντελώς ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ «κριτήρια» σε θέσεις άχρηστες, περιττές.

«Μαθητής» των παλαιοκομματικών κυβερνήσεων ο Σύριζα που φόρα παρτίδα διορίζει τους Καρανίκες. Διευθυντή εργοστασίου όταν δεν υπάρχει εργοστάσιο. Στρατηγικό σύμβουλο σε εταιρεία που δεν υπάρχει. Υπουργό σε ανύπαρκτο υπουργείο.

Σα σήμερα, 11 Απριλίου το 1990, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διόρισε υπουργό τον Μίκη Θεοδωράκη. Σε ποιο υπουργείο; Σε ανύπαρκτο υπουργείο. Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου έγινε ο ψηλός. Υπουργός άνευ αντικειμένου. Χωρίς αρμοδιότητα. Χωρίς υπευθυνότητα. Υπουργός, όμως.

Συνέβαινε κι αυτό. Δεν ήταν ο πρώτος ο Μίκης Θεοδωράκης, που έγινε υπουργός χωρίς υπουργείο. Που είχε όλα τα προνόμια, γραμματείς και φαρισαίους, αυτοκίνητα, φρουρούς, πρόσθετα έξοδα σε βάρος του δημοσίου χωρίς υπουργικό αντικείμενο εργασίας.

Δεν ήταν το πρώτο αυτό, ούτε το τελευταίο που του έχουμε συγχωρέσει του τεράστιου μας Μίκη Θεοδωράκη. Με την εμπλοκή του στην πολιτική συνεχώς πέφτει από γκέλα σε γκέλα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ανδρέας και τα φοβερά που έκανε στη Θάτσερ