ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ
Στη δημοκρατία είσαι ελεύθερος να ψηφίσεις όποιον εσύ, και μόνον εσύ έχεις αποφασίσει. Αυτό, από μόνο του είναι ανέκδοτο, αν το πάρεις στα σοβαρά. Ότι πράγματι υπάρχει δημοκρατία. Ότι πράγματι η ψήφος σου είναι προϊόν της δικής σου βούλησης. Ανοησίες.
Έρχομαι στα δικά μας. Στα σημερινά. Υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα τούτη τη δεκαετία του '20, μην πάμε παραπίσω. Εγώ ξέρω ότι πράγματι δεν υπάρχει χούντα, ότι η κυβέρνηση είναι εκλεγμένη με την απόφαση των... ελεύθερων Ελλήνων, οι οποίοι όμως αισθάνονται ότι ζούνε σε κατοχή. Σε μαύρο σκοτάδι. Είναι κυνηγημένοι, καταδιωκόμενοι από αυτούς που οι ίδιοι ψήφισαν. Ότι τους πηδάνε στους φόρους, όπως ποτέ άλλοτε είχε συμβεί σε τέτοιο βαθμό.
Στο θέμα μας. Στην Αγγλία ο κόσμος ήταν με το Brexit, με το Bremain ήταν με διαφορά η μειοψηφία. Φοβερά πράγματα. Μετά τη δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ, παραμονές του δημοψηφίσματος σα σήμερα 23 Ιουνίου, το 2016, επιτόπου κάνει μεταστροφή ο κόσμος. Απειλήθηκε σοβαρά η πλειοψηφία του «In». Πήρες χαμπάρι, πόσο... εύκολα κάποια... «ανώτερη δύναμη» στήνει ένα κόλπο και επηρεάζει αποφασιστικά τα ποσοστά;
Μεταξύ μας μιλάμε. Μη μου αποκαλύψεις τι ψηφίζεις, τι ψήφισες. Η ερώτηση που θα σου κάνω είναι απλή, σαφής και δεν επιδέχεται το «Όχι» σου! Το ερώτημα είναι αν έστω μια φορά ψήφισες εκβιαστικά, ένα κόμμα με βαρειά καρδιά. Αν το έριξες στο κόμμα που είχε αρχηγό, πολιτικό που συχαινόσουν. Είπαμε. Μην πεις «Όχι»!
Δεν λέω ότι η δολοφονία της βουλευτίνας ήταν στημένη. Αδιάφορο. Το γεγονός, όμως, ότι άλλαξε το κλίμα στην Βρετανία, άσχετα αν τελικά δεν έφερε την ανατροπή, δείχνει κραυγαλέα το πόσο μ' ένα προκάτ συμβάν η μάζα... μετακινείται εκλογικά.
Δημοκρατία. Ωραία ακούγεται. Ελευθερία. Ακόμα πιο ωραία ακούγεται. Στις εκλογές αποφασίζει ο... κυρίαρχος λαός. Περίφημα. Έλα, όμως, φουκαρά μου, ότι δεν είναι... δική σου υπόθεση, ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Αυτό, άστο σ' εμάς. Εμείς επιλέγουμε τον... εκλεκτό, εσύ απλά θα πας στην κάλπη να ψήφισεις εκείνον που εμείς θέλουμε. Και θα σε στείλουμε πίσω από το παραβάν να ψηφίσεις εκείνον που μας συμφέρει, διότι προηγουμένως έχουμε φροντίσει να σ' έχουμε επηρεάσει σχετικώς κι αναλόγως.
Διαβάστε ακόμα: