Ο ΑΓΓΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΦΤΥΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

 

Ένα πράμα έχω να πω με το 52% υπέρ του brexit στο δημοψήφισμα. Πολλά έχω να πω, πάρα πολλά, όμως το πρώτο είναι η παραίτηση του Άγγλου πρωθυπουργού, του κύριου Νταίηβιντ Κάμερον. Αμέσως μετά το αποτέλεσμα, δηλαδή τη λαϊκή εντολή εξόδου της χώρας από την Ενωμένη Ευρώπη, ο Κάμερον «είπε»: «Με λένε Κάμερον, Νταίηβιντ Κάμερον, όχι Τσίπρα, όχι Αλέξη Τσίπρα. Είμαι πολιτικός αξιόπιστος, όχι ξευτύλας».

Ο Κάμερον ήταν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρώπη. Ξεκάθαρα. Αυτό θεωρούσε το καλύτερο. Απεναντίας, εκτιμούσε ότι θα βλάψει τη χώρα το brexit. Άρα; Άρα, ως ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ πολιτικός, όχι ως πόρνη που ανοίγει τα πόδια στον οποιονδήποτε, διότι αυτή είναι η δουλειά της, αποφάσισε:

-Αφού ο λαός είναι υπέρ του brexit, τότε χρειαζόμαστε έναν άλλον πρωθυπουργό στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται.

Είσαι αρχηγός κόμματος, είσαι πρωθυπουργός, έχει κάποιες αρχές. Κάποια πιστεύω. Δεν είσαι τσούλα, να πηδιέσαι μ' όλες τις καταστάσεις.

Ο Τσίπρας ήταν ενάντια του μνημονίου. Εκλέγεται πρωθυπουργός και λέει δεν θα σχίσω το μνημόνιο, όπως απειλούσα. Θα διαπραγματευθώ καλύτερα απ' ό,τι ο Σαμαράς.

Αποτυχαίνει στις διαπραγματεύσεις, όπως ο ίδιος αγραβάτας παραδέχθηκε αλλά και πάλι συνέχισε να παραμένει στην εξουσία. Υπογράφει κι άλλο μνημόνιο, ακόμα πιο σκληρό, και λέει θα παραμείνω κι άλλο διότι εγώ θα βγάλω την Ελλάδα από την κρίση, εγώ που είχα... αυταπάτες ότι ήταν εύκολο το έργο.

Έτσι που λες. Αυτό έχω να πω κατ' αρχήν μετά το brexit. Ότι έχουμε πρωθυπουργό παντός καιρού, και παντός μέσου. Είχε, λέει, δίπλωμα ποδηλάτου ο Τσίπρας και ήλπιζε να πορευθεί με ποδήλατο. Μετά χρειάστηκε να πάρει ελικόπτερο και ανέβηκε στο σιδερικό να το οδηγήσει διότι είχε την αυταπάτη ότι μπορούσε να το κουμαντάρει κι αυτό. Το ίδιο αργότερα έκανε και με το τραίνο, με το παπόρι, με το αεροπλάνο. Αριστερός είναι ο άνθρωπος, λέω για τον Τσίπρα, ενάντια στην ελεύθερη οικονομία, αυτό πιστεύει, υπέρ των κρατικοποιήσεων κι όμως αυτός, όχι άλλος, ανέλαβε να φέρει... επενδύσεις, να κάνει αποκρατικοποιήσεις.

Τέτοιο τζιμάνι πρωθυπουργό έχει η Ελλάδα, όχι τον τυχοδιώκτη Νταίηβιντ Κάμερον, που είπε Εγώ είμαι πρωθυπουργός του bremain, αφού ο λαός αποφάσισε brexit, να έρθει άλλος.

 Διαβάστε ακόμα:

Οι δράκοι στην υπηρεσία του Τσίπρα και του Κυριάκου