ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ PODEMOS

 

Έγιναν εκλογές εθνικές στην Ισπανία κι όλο το σύστημα του Σύριζα ήταν με τους podemos. Αυτό το κόμμα(;) των αγανακτισμένων, απελπισμένων, ψευτοαριστερών, αντισυμβατικών. Περίεργο. Ο Σύριζα είναι πλέον κυβέρνηση εδώ και ενάμισυ χρόνο. Τι σχέση έχει με τους podemos; Καμία.

Έτσι όπως πολιτεύεται ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ η κυβέρνηση Σύριζα ταυτίζεται απολύτως με το δεξιό κόμμα του Ραχόι στην Ισπανία. Θα μου πεις ότι και οι podemos αν γινόντουσαν κυβέρνηση στην Ισπανία θα ήταν... Σύριζα. Όπως τους θέλει η κοινότητα. Το eurogroup, το ΔΝΤ, η ευρωπαϊκή τράπεζα, ο Σόιμπλε, ο Ωλάντ, ο Ομπάμα.

Άλλο αυτό. Σήμερα οι podemos είναι αντιπολίτευση. Και παίζουν ανεύθυνα με τα οράματά τους, τις ελπίδες τους. Ό,τι θέλουν λένε. Να κατηγορούν τον Ραχόι γι' αυτά που κάνει και τα οποία θα εφάρμοζαν κι αυτοί αν ήταν πρώτο κόμμα. Είναι η πολυτέλεια της αντιπολίτευσης, που δεν την έχει σήμερα ο Σύριζας. Να... δεσμεύεται για τούτο και το άλλο, να υπόσχεται τούτο και το άλλο.

Προκλητικό, λοιπόν, αλλά και γελοίο αυτοί οι περίεργοι Παπαδημούληδες να παριστάνουν τους συντρόφους των podemos, των αντιπάλων του Ραχόι, όταν η κυβέρνηση τους είναι λιγώτερο λαϊκή από την ισπανική.

Διαβάστε ακόμα:

Οταν οι πολιτικοί αποφασίζουν να πουν την αλήθεια