ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

 

Όπως σε κάθε αμερικανική πρεσβεία σ' όλο τον κόσμο, έτσι και σ' αυτή των Αθηνών ο πρέσβης Νταίηβιντ Πηρς έκανε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης δεξίωση για την εθνική επέτειο των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως εμείς απελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους και το γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου, οι Αμερικανοί εθνική γιορτή έχουν την 4η Ιουλίου, που σημαίνει το τέλος του εμφυλίου πολέμου και την απελευθέρωσή τους από την Αγγλία.

Καμία έκπληξη να παραστούν πολιτικοί της ΝΔ σε επίσημη εκδήλωση της αμερικανικής πρεσβείας. Την...παρθενιά τους έσπασαν οι Νίκος Βούτσης και Πάνος Σκουρλέτης ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Της... πρώτης φοράς, για να μη ξεχνιόμαστε, αριστεράς.

Στην Ελλάδα αριστερός, της κομουνιστικής αριστεράς, σημαίνει πρώτα απ' όλα, πάνω απ' όλα, αντιαμερικανός. Αυτό ισχύει ακόμα σήμερα, και αναφέρομαι στο ΚΚΕ. Ένας είναι ο αντίπαλος των λαών για το ντόπιο κομουνιστικό κόμμα. Οι ΗΠΑ. Όποιος δεν συμφωνεί σ' αυτό, δεν είναι αριστερός. Δεν είναι κομουνιστής. Τόσο απλά.

Κομουνιστικής καταγωγής είναι οι σύντροφοι Σκουρλέτης, Βούτσης, όπως οι περισσότεροι του Σύριζα. Να, που «μολύνθηκαν» και επίσημα, δημόσια με την παρουσία τους στην αμερικανική πρεσβεία.

Μαλακίες του αποδυτηριάκια. Οι συριζαίοι είχαν δηλητηριάσει το κομουνιστικό τους παρελθόν πριν ακόμα γίνουν κυβέρνηση. Σιγά που θα περίμενες να τους δεις στην αμερικανική πρεσβεία για να πάρεις πρέφα πόσο έχουν αλλοτριωθεί πολιτικά.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τσίπρας μιλάει σε κοτόπουλα ορνιθοτροφείου