ΠΟΙΟΙ ΕΠΑΘΑΝ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ

 

Σε ποιους δίνουν εξετάσεις οι σύντροφοι συριζαίοι, το ερώτημα. Όλες οι βαρειές, οι συμποσιακές και όχι καφενειακές κουβέντες ξεκινούν από μία ερώτηση. Δεν συζητάμε
αέρα πατέρα. Επικεντρωνόμαστε σ' ένα συγκεκριμένο θέμα. Και επειδή είναι εύκολο να ξεφύγουμε, να πάει η γλώσσα έξω από το βασικό θέμα, επεμβαίνει ο συμποσιάρχης.

Λοιπόν. Εδώ σε θέλω! Να μου πεις σε ποιους δίνουν εξετάσεις οι αυτοαποκαλούμενοι από τη μια και από την άλλη οι χαρακτηριζόμενοι αριστεροί του σύριζα.

-Τι θες να πεις, αποδυτηριάκια, ότι οι συριζαίοι δεν είναι αριστεροί;

Σ' όλα έχω απάντηση. Η λέξη «αριστερός» είναι ταμπέλα. Δεν παίζω με κλισέ. Με στερεότυπα. Που άλλος εννοεί άλλο, άλλος, άλλο. Αυτό είναι αριστερά. Όχι, δεν είναι αυτό.
Μπέρδεμα. Γι' αυτό, απλά τον λέω αυτοχαρακτηριζόμενο «αριστερό», όπως και αποκαλούμενο «αριστερό». Ο μεν αυτοχαρακτηριζόμενος το 'χει τίτλο τιμής, ότι είναι αριστερός, ο δε κομματικός του αντίπαλος αποδέχεται την ταμπέλα του για να τον μειώσει. Να πει στον κοσμάκη, «Είδατε, τι σόι πράμα είναι και οι αριστεροί! Λαμόγια του κερατά,
πολιτικοί τυχοδιώκτες, πουλημένοι, χειρώτεροι απ' εμάς».

Να επιστρέψουμε στην κουβέντα μας. Για τον αποδυτηριάκια υπάρχει αριστερά, όμως όχι και αριστεροί. Όπως υπάρχει δεξιά, όχι και δεξιοί. Έτσι λέω εγώ.

Παρακάτω. Στο ερώτημά μας. Σε ποιον δίνουν λογαριασμό, σε ποιον είναι υπόλογοι οι σύντροφοι του σύριζα; Έχασες αν πεις στους δανειστές. Αυτοί, οι δανειστές γνωρίζουν
πολύ καλά με ποιους νταραβερίζονται. Αν έχουν να κάνουν με χαμένα κορμιά, με ιδεολόγους, με επαγγελματίες της συμφοράς ως κομματόσκυλα, ως πρεζόνια της αριστεράς, ως «νεόπλουτους» της εξουσίας.

Έχασες, λέω εγώ, αν πεις και το άλλο. Ότι τα κυβερνητικά μούσμουλα του σύριζα δίνουν τις εξετάσεις τους στον... λαό. Είσαι μισό γήπεδο οφσάιντ. Ο κοσμάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι ούτε ως αριστερούς τους ψήφισαν, ούτε τους βλέπουν ως... αριστερούς. Απλά, τελείωσαν τα ψωμιά των άλλων, των καθεστωτικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και επειδή δεν υπήρχε τίποτα άλλο στην πιάτσα, έριξαν τη ζαριά στον... «αντικαθεστωτικό», στον «αντιμνημονιακό» Τσίπρα. Στο νέο, τον άφθαρτο, αλλά και με αγνά κίνητρα. Το πιο σημαντικό απ' όλα. Στον αρχηγό του κόμματος που δεν φοράει γραβάτα. Στον πραγματικά διαφορετικό, δηλαδή.

Στους αριστερούς δίνουν, έχουν ήδη δώσει τις εξετάσεις τους οι πιο προσκυνημένοι στο μνημόνιο βουλευτές του σύριζα, το κόμμα που λειτουργεί ως γνήσιο εξουσιαστικό αστικό κόμμα. Οι κυβερνητικοί αριστεροί της ξεφτύλας δίνουν τις εξετάσεις τους στον ανώνυμο κόσμο της λεγόμενης αριστεράς, που έχει πάθει αλτσχάιμερ με τούτους του σύριζα.

Κανένα πρόβλημα η αριστερά! Χρεοκόπησαν πολιτικά, όχι απαραίτητα στον ίδιο βαθμό και κομματικά, οι εν λόγω του σύριζα. Κανένα πρόβλημα! Το κτύπημα το δέχθηκαν οι αριστεροί, όχι η αριστερά! Είπαμε. Κανένα πρόβλημα. Η αριστερά ποτέ δεν πεθαίνει. Κάποιοι «αριστεροί» θα πεθάνουν, θα τους φάει η μαρμάγκα. Όχι η αριστερά. Είναι αθάνατη η ταμπέλα που εκτρέφει νέους «αριστερούς».

Διαβάστε ακόμα:

Οι αγώνες του λαού πήγαν χαμένοι, Αλέξη Τσίπρα