ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΜΠΑΚ ΗΤΑΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Από μικρός κλάδευε ο Ρετζέπ. Στο γήπεδο είχε πρωτοδείξει την κλάση του ως κλαδευτήρι. Μου το είπε ένα γειτονάκι του, πρώην πρόεδρος ερασιτεχνικού σωματείου στον Πειραιά, που τον γνώρισα πριν χρόνια. Με πήρε τηλέφωνο, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία και με την ευκαιρία μου είπε:

«Τον θυμάμαι τον Ερντογάν ως ποδοσφαιριστή, ήταν πολύ καλός. Εγώ ήμουν μεγαλύτερός του, δεν υπήρξαμε συμπαίκτες, ούτε αντίπαλοι ποτέ. Ίσως να έκανε καριέρα στη μπάλα αν συνέχιζε. Αμυντικός ήταν, σκληρός, σκέτο τσεκούρι, μανούλα στο βρώμικο παιχνίδι...».

Να ξέρουμε το παρελθόν του σουλτάνου. Έτσι είναι. Ο 62χρονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει συμπεριφορά σουλτάνου. Άρα, αισθάνεται ηγεμόνας, όχι απλά ένας εκλεγμένος. Τον έχασε το ποδόσφαιρο, τον κέρδισε η πολιτική. Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης 4 χρόνια από το 1994, τρεις φορές πρωθυπουργός από το 2003 μέχρι το 2014 που άλλαξε ράσο, έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας, όχι στο στυλ Προκόπη, αλλά σουλτάν μπέης, σουλτάν αγάς, σουλτάν πασάς.

Ο Ερντογάν φορούσε τη φανέλα της Κασίμπα Σπορ Κουλουμπού, ομάδας μικρής πόλης έξω από την Κωνσταντινούπολη. Σήμερα, το γήπεδο της ομάδας του σουλτάνου τιμητικά έχει το όνομά του.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ισπανικός εμφύλιος ήταν διεθνής