ΤΙ ΠΟΛΑΚΗΣ, ΤΙ ΒΑΓΓΕΛΑΣ, ΤΙ ΒΥΡΩΝΑΣ

 

του Ανιδίκευτου Συνεργάτη

Δεν βαριέστε, ρε παιδιά. Η εξουσία είναι πάντα η ίδια. Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη. Τι Πολάκης, τι Γιαννόπουλος. Μην κοιτάτε που τα’ βαλαν όλοι με τον τωρινό. Είναι η συγκυρία. Ειδεμή ο μακαρίτης είχε πει χειρότερα και περισσότερα. Αλλά ήταν «δικός μας», άνθρωπος του Τεγόπουλου βλέπεις. Ενώ ο Πολάκης; Δεν είναι καν πολύς. Πολάκης. Έκανε βέβαια κι αυτός την κουτσουκέλα του.

Τι θα πει θεραπαινίδα και λιβανιστήρι του καναλάρχη της; Ντροπή για έναν άντρακλα που απειλεί άλλον ότι θα τον χώσει τρία μέτρα κάτω από τη γη, να δέρνει έτσι μία γυναίκα. Ανανδρία. Την ίδια που επέδειξε και ο Βαγγέλας εν έτει 1988. Από το βήμα της Βουλής και ων υπουργός Ναυτιλίας κατήγγειλε τους δύο κοινοβουλευτικούς συντάκτες της Μεσημβρινής ως τι νομίζετε; Ως ...χαφιέδες άλλου υπουργού, του Δημήτρη Μαρούδα. Προσέξτε τον χαρακτηρισμό. Χαφιέδες.

Κατήγγειλε επίσης έναν άλλον πολιτικό συντάκτη ως γκαζοτενεκέ. Ακόμη κι οι πέτρες ξεσηκώθηκαν τότε εναντίον του, όχι μόνο για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε, αλλά και για τα ψέματα που είπε. Ήταν, όμως, μια ολιγόωρη καταιγίδα. Βλέπεις το πολιτικό σενάριο εκείνης της εποχής δεν προέβλεπε... αίμα. Λίγα χρόνια μετά, ήρθε η σειρά του εκπροσώπου της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταγγείλει επισήμως έναν δημοσιογράφο του Μέγκα ως δολιοφθορέα της ελληνικής οικονομίας. Τι είχε κάνει ο συνάδελφος;

Αποκάλυψε με στοιχεία και ντοκουμέντα νομοσχέδιο που προέβλεπε δέσμευση των καταθέσεων σε περίπτωση οικονομικής κρίσης. Έγινε χαμός. Οι διάλογοι στο πρες- ρουμ ανάμεσα στον Βύρωνα Πολύδωρα και στον Θόδωρο Ρουσόπουλο που εκπροσωπούσε το κανάλι, δεν είχαν ως τότε προηγούμενο. Μέχρι που ο δημοσιογράφος – δολιοφθορέας έδειξε το νομοσχέδιο στο κοινό, αποστομώνοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Προφανώς ήταν μία διάταξη καθ’ υπαγόρευση των Ευρωπαίων, που από τότε ως φαίνεται προετοίμαζαν το έδαφος για ένα πιθανό κάπιταλ κοντρόλ.

Διαβάστε ακόμα:

Τέσσερα κανάλια ναι, αλλά πόσα τσιπουράδικα;