Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Μέχρι «ξεφτυλισμένο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η άλλοτε συντρόφισσα του Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μια λέξη τα λέει όλα. Θέατρο. Αυτή είναι η λέξη που μιλάει την αλήθεια του πράγματος. Θέατρο.

Δεν εννοώ ότι η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου λέει πράγματα που δεν τα εννοεί. Που δεν τα αισθάνεται. Όχι. Δεν υποκρίνεται όταν αποκαλεί «ξεφτυλισμένο» τον πρωθυπουργό.

Ισχύει, όμως, η λογική του θεάτρου. Η αντίληψη του θεάτρου για όποιον καταλαβαίνει τι γίνεται. Ο μεν κύριος Τσίπρας ανέλαβε να παίξει το ρόλο που είχε ο κύριος Σαμαράς, ο προηγούμενος πρωθυπουργός. Η δε κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου από τότε που αποχώρησε από τον προδοτικό Σύριζα ανέλαβε το ρόλο του εισαγγελέα των πρώην συντρόφων της.

Θέατρο. Ο Τσίπρας είχε πει ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ θα περάσει από το πτώμα του. Και σήμερα υπογράφει την αποκρατικοποίηση του νερού. Το ότι δεν είναι ηθοποιός ο Τσίπρας δεν σημαίνει ότι δεν έπαιζε ένα ρόλο, ότι δεν παίζει, ότι δεν συνεχίζει να παίζει έναν ρόλο.

Το έργο υπάρχει. Το έργο ανεβαίνει στη σκηνή. Αυτό έχει σημασία, όχι ποιος παίζει τον άλφα και τον βήτα ρόλο. Αν δεν ήταν ο Τσίπρας, τον ίδιο ρόλο θα έπαιζε ένας άλλος στη θέση του. Σιγά, που δεν θα ανεβάσουμε το έργο, διότι δεν έχουμε ηθοποιούς να παίζουν, όχι να
Υποκρίνονται το ρόλο τους.

Δεν αλλάζει τίποτα στο έργο επειδή η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου λέει τα δικά της. Το έργο, άλλωστε, έχει ανάγκη και τη δική της φωνή. Άλλες μαλακίες έλεγε το κορίτσι όταν ήταν στο Σύριζα, άλλες μαλακίες λέει σήμερα. Το έργο δεν χαλάει.

Διαβάστε ακόμα:

Προβάρει κοστούμι πρώην πρωθυπουργού