ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ

 

Στην πολιτική σκοτώνεις και δεν πας φυλακή. Γιατί; Επειδή για το έγκλημα που κάνει κάποιος δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Γι' αυτό. Επειδή δεν υπάρχει κατηγορία, στα χαρτιά, όχι στα λόγια. Γι' αυτό. Αυτά ως εισαγωγή.

Η ΝΔ, λένε, και το λένε και το γράφουν σοβαροί άνθρωποι, θα ετοιμάσει Ειδικό Δικαστήριο για τον Τσίπρα. Παραμύθια της Χαλιμάς, λέει ο αποδυτηριάκιας. Λένε αυτοί, λέω κι εγώ.

Λέγαμε για τα εγκλήματα. Ακριβώς. Χωρίς αυτά δεν θα φθάναμε στη χειρώτερη φάση της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας. Πάντα, από το 1821, ο ξένος παράγων έχει το επάνω χέρι στην Ελλάδα. Ποτέ, όμως, τόσο ξεκάθαρα, τόσο ξεδιάντροπα. Γιατί;

Επειδή δεν αποφασίζει αυτό το κόλπο που λέγεται λαός. Επειδή δεν κυβερνάει ο πρωθυπουργός και ο θίασος της κυβέρνησης. Επειδή την οικονομική διαχείριση της χώρας την έχουν ξένοι. Οι δανειστές.

Επανέρχομαι στα εγκλήματα. Δεν έχουν σταματήσει. Με το στόμα και με... νεύμα ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Να απειλεί. Να περάσει τον Τσίπρα από Ειδικό Δικαστήριο δεν μπορεί. Όχι απλά δεν έχει το... ηθικό δικαίωμα, διότι ευθύνες κουβαλάει και η ΝΔ, αλλά και δεν του επιτρέπεται να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση σε βάρος του σημερινού πρωθυπουργού.

Εκτός κι αν ο πρόεδρος της ΝΔ υπονοεί ότι ζούμε σε μια χώρα που απόκτησε την ανεξαρτησία της.

Διαβάστε ακόμα:

Καλά μάς έκανε ο Παττακός