Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΞΕΦΤΥΛΙΣΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Ο Πάνος Καμμένος είναι δεξιός. Δικαίωμά του. Όχι ακριβώς δεξιός, ο πρόεδρος των ανέλ είναι ακροδεξιός. Και αντιμνημονιακός. Άρα, πολιτικά και ιδεολογικά είναι πολύ κοντά στους Μιχαλολιάκους και Κασιδιάρηδες της Χρυσής Αυγής. Οι οποίοι δεν είναι μόνον ακροδεξιοί και εθνικιστές, όπως ο Καμμένος, είναι επίσης αντιμνημονιακοί.

Υπάρχει, όμως, μια ουσίας διαφορά ανάμεσα στον υπουργό άμυνας και τον Κασιδιάρη. Ο πρώτος υπηρετεί το μνημόνιο, ο άλλος το πολεμάει.

Ο Καμμένος, ο αναντάμ μπαμπαντάμ δεξιός, είναι και με την Εκκλησία. Επειδή κάνουμε σοβαρή πολιτική κουβέντα, να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν αναντάμ μπαμπαντάμ και Σαντάμ καραδεξιοί, και ακροδεξιοί, που είναι υπέρ του χωρισμού του κράτους από την Εκκλησία. Από την άλλη δεν θα βρεις στον πλανήτη όλο ούτε έναν αριστερό να συμφωνεί ότι πάει πακέτο η δουλειά στο δίδυμο κράτους και εκκλησίας.

Να ξέρουμε τι λέμε. Σ' όλη την πολιτισμένη και σύγχρονη Ευρώπη, εκεί που κυριαρχεί η δεξιά, το παραμύθι της Εκκλησίας παίζει στην άκρη. Εκτός γηπέδου.

Και μόνον ότι ο σύριζας, αυτό το μαϊμού πράμα, δεν καθαρίζει τη μπουγάδα με την Εκκλησία, αυτοκαταργεί κάθε έννοια αριστεράς που λανσάρει. Κι έρχεται ο αναντάμ μπαμπαντάμ ακροδεξιός Καμμένος και από καντηλάφτης του Σύριζα γίνεται αρχιεπίσκοπος της κυβέρνησης. Μία παρένθεση, πριν στο εξηγήσω.

Ναι, ακροδεξιό χαρακτηρίζω τον Καμμένο, και αυτό δεν το θεωρώ ύβρι. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ό,τι γουστάρει. Δεν είναι δεξιός ο Καμμένος, είναι ακραίος. Αν ήταν απλά δεξιός θα έπαιρνε αποστάσεις από την Εκκλησία. Ο δεξιός ζει στον αιώνα του, όχι όπως ο εθνικιστής της πλάκας και παλαιοκομματικός Καμμένος που είναι υπέρ της σύζευξης κράτους και Εκκλησίας.

Να προσθέσω και τούτο. Δεν σημαίνει πως δεν πιστεύει στον Θεό και στην αναγκαιότητα της Εκκλησίας ο σύγχρονος δεξιός, όχι μεσαιωνικός εθνικιστής, που δεν θέλει να έχει σχέσεις το κράτος με το παπαδαριό. Παρακάτω, για να πιούμε το ζουμί.

«Θα έρριχνα την κυβέρνηση αν ο Τσίπρας τα 'σπαγε με την Εκκλησία» είπε ο Καμμένος μπροστά στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο. Τι κουβέντα είναι αυτή; Ας δεχθούμε ότι θα πραγματοποιούσε την απειλή του ο Καμμένος, αν ο Τσίπρας, έστω στο θέμα της Εκκλησίας, έδειχνε στην πράξη ότι είναι αριστερός, και δεν θα το 'πνιγε ο Καμμένος όπως την άλλη φορά που ζήτησε παραίτηση του συριζαίου υπουργού που αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια.

«Ξεχάστε το μπαλαμούτι που πουλάει όλος ο σύριζας, ότι είναι... αριστερά. Οι άνθρωποι στην πράξη είναι πιο δεξιοί από εμένα». Αυτά, στην πραγματικότητα, λέει ο Καμμένος όταν στέλνει στο διάολο την αριστεροσύνη των συριζαίων, οι οποίοι αν δεν είναι απατεώνες, ας το παραδεχθούν: Δεν τους στηρίζει ο λαός επειδή είναι... αριστεροί, αλλά το στήριγμά τους είναι ο εθνικιστής Καμμένος ο οποίος όποτε γουστάρει ανατρέπει την κυβέρνηση των δανειστών της Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχει συνέδριο Σύριζα χωρίς Καρανίκα