ΤΗΝ ΤΑΣΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

 

Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με τον ανασχηματισμό που πρόκειται να κάνει ο Τσίπρας. Μια ζωή τα ίδια. Λες κι έχει σημασία αν υπουργός είναι ο Κατρούγκαλος κι όχι ο Μαγκουφάνας. Αν ο Κατρούγκαλος είναι σ' αυτό κι όχι στο άλλο υπουργείο.

Μια ζωή στο παραμύθι. Ότι... κάτι άλλο θα γίνει, κάτι θα αλλάξει, επειδή ο πρωθυπουργός θα κάνει... ανασχηματισμό. Θα δώσει άλλο... σχήμα στην κυβέρνηση.

Η δε κυρία Όλγα Γεροβασίλη είπε, μάλλον εννόησε, ότι ο ανασχηματισμός θα είναι... δομικός. Θα κλονίσει τις δομές της υπάρχουσας κυβέρνησης. Ότι θα μπουν δομές στην κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο.

Η λέξη «δομή» είναι φίλτατη στην αριστερά. Όπως η λέξη «τομή». Όχι μόνον η λέξη «αλλαγή». Το ΠΑΣΟΚ που αποτελεί το κρυφό σχολειό του Σύριζα έπαιζε με τις λέξεις. Ανανέωση. Αναβάθμιση. Ανασύνταξη.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου για να δείξει ότι διαφέρει από τη ΝΔ δεν έκανε ανασχηματισμό. Το έλεγε «αναδόμηση». Έδιωχνε υπουργούς, έφερνε άλλους, έκανε μεταγραφές υπουργών από υπουργείο σε υπουργείο, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά όχι… ανασχηματισμό. Έκανε «αναδόμηση».

Τίποτα δεν σημαίνει ο ανασχηματισμός. Τον κάνει ο πρωθυπουργός μόνο για να περάσει το μήνυμα ότι πάμε για άλλα. Νέο ξεκίνημα. Ξαναβάζουμε μπροστά. Λες κι είχαν βάλει ποτέ μπροστά σύμφωνα μ' αυτά που έλεγαν προεκλογικά.

Τέλος πάντων, παρακαλώ τον σύντροφο Τσίπρα, μην πειράξει την συντρόφισσα Θεανώ. Και να επιστρέψει η συντρόφισσα Τασία στον... δομικό ανασχηματισμό.

Διαβάστε ακόμα:

Δεεν υπάρχει συνέδριο Σύριζα χωρίς Καρανίκα