ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

H μόνη αναλογία και σύγκριση που έχει νόημα μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ και Ελλάδας, με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα Τραμπ, αφορά την αποδοχή του αναβράζοντος δισκίου, που λέγεται ΑΓΝΟΗΜΕΝΗ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΗ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

Οπως δεν μπορείς ν'αγνοείς τους πρόσφυγες που πνίγονται, δεν μπορείς ν'αγνοείς και τους κατοίκους των νησιών, που είδαν τις ζωές τους ν'αλλάζουν εξ αιτίας του προσφυγικού.

Οπως δεν γίνεται να εξαλειφθεί μαγικά το ζήτημα των οικονομικών μεταναστών σε ΕΕ, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και οι συνέπειες του στην ζωή των χωρών αυτών, οικονομικά,πολιτιστικά, καθημερινά, έτσι δεν γίνεται να αγνοούμε συστηματικά, καταδικάζοντας ως φασίστες, τραμπούκους και καθάρματα, όσους προσπαθούν να διατηρήσουν ή να επαναφέρουν τον παλιό τρόπο ζωής τους.

Η κοινωνική συναίνεση και η δημιουργική σύνθεση, σε κοινωνίες γεμάτες αντιθέσεις και συγκρούσεις, δεν έρχεται με κανένα μαγικό ραβδί, με καμιά απόφαση πολιτικής ηγεσίας από τα πάνω: έρχεται με το πόσο πολύ και πόσο καλά αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας που ζούμε, των ανθρώπων γύρω μας, πόσο σεβόμαστε τα συναισθήματα και τις ανάγκες τους και πόσο έτοιμοι είμαστε να δεχτούμε την αλήθεια τους και να εργαστούμε συστηματικά μαζί τους για τα κοινά μας θέματα ΜΕΣΑ από την δική μας αλήθεια.

Είναι θετικό που η εκλογή Τραμπ έφερε σε εγρήγορση αρκετούς, όπως το Brexit κάποιους άλλους...

Για να επιβιώσουμε χρείαζεται να προσαρμοστούμε στις συνθήκες, να συναινέσουμε με τις κοσμογονικές αλλαγές που συμβαίνουν στον πλανήτη και να παραμείνουμε πιστοί στις αξίες μας, διατηρώντας την ακεραιότητα και την αυθεντικότητα μας.

Πόσο εύκολο είναι αυτό;

Τόσο όσο η πρόκληση του να γεννηθούμε σε εποχή αλλαγών και υπερβάσεων από ένα επίπεδο συνείδησης σ' ένα Νέο!

Διαβάστε ακόμα:

Από κομουνιστές η κόκκινη κάρτα στον κομουνισμό