ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΤΙ... ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

«Ελα, μωρέ, ποιά Γιάννα!» Ποιός το λέει αυτό; Από τον Σύριζα! «Σιγά την σιδερά Κυρία, που ακόμα την πληρώνουμε με τα πάρτυ της...». Κατί τέτοια γράφει η «Αυγή», το επίσημον όργανο του κόμματος. Και της κυβέρνησης, βέβαια.

Να στο πω απότομα, πριν προχωρίσουμε στο επόμενο πλάνο. Στα 65 χρόνια της Ιστορίας της η εφημερίδα της αριστεράς «Αυγή» ποτέ των ποτών δεν είχε επιθετική, μάλιστα στα όρια του προσωπικού χλευάσμον, δημοσιογραφική και πολιτική κρυτική. Ενα μίγμα κουλτουριακής και πεζοδρομιακής γλώσσας. Πότε. Το φαινόμενο άρχισε να παίζει από τις σελίδες της «Αυγής» μετά που το κόμμα, ο Σύριζας, έγινε κυβέρνηση.

Επί του θέματος. Από το 1998, δηλαδή ενα χρόνο μετά την ανάθεση στην Αθήνα των ολυμπιακών αγώνων του 2004, η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου απέκτησε διπλωματικό διαβατήριο. Έγινε πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων. Και ξαφνικά...

...Ξαφνικά, κι όχι από το πουθενά, η 61χρονη κυρία με... άγνωστη οικογενειακή αλλά και προσωπική περιουσία, αποφάσισε: «Άντε να χαθείτε! Πάρτε πίσω το διπλωματικό διαβατήριο, δεν θέλω καμία σχέση με το ελληνικό κράτος, με την ελληνική κυβέρνηση...»

Τι έχει συμβεί; Γιατί τα πήρε στο κρανίο η Γιάννα Αγγελοπούλου και οσο... διακριτικά γίνεται τα έχωσε, επί της ουσίας, προσωπικά στον Τσίπρα. Άσε να λένε ότι άφησε αιχμές για τον σύριζα, για την κυβέρνηση.

Τι, λοιπόν, έχει συμβεί; Γιατί αυτή η... κωλοτούμπα της αρχικαπιτάλας Γιάννα, που κατ’ αρχήν... ενέκρινε την πρώτη φορά αριστερά, πήρε ανοικτά πρωτοβουλίες για να ευλογήσει και να στιρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα, με συνέπεια να αναπτύξει μια αθώα προσωπική σχέση με τον πρωθυπουργό.

Ο Τσίπρας είτε από αδιαφορία, είτε για να μην επιδοτήσει ακόμα περισσότερο την αριστερή μετάλλαξη του, γήρισε την πλάτη στην κυρία Αγγελοπούλου. Κι όταν εκείνη ζήτησε να ανανεωθεί το διπλωματικό της διαβατήριο πήρε πρέφα ότι το αίτημα της συνέστησε μια... ψυχρότητα. Μια ολοφάνερη έλλειψη αναγνώριση της εθνικής της προσφοράς.

Συμπέρασμα. Αυτό που περίμενε από το 2015 η Γιάννα από τον Τσίπρα, ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε ζεστά. Γι’ αυτό και εκείνη δεν... ενέδωσε σ’ αυτό που ο πρωθυπουργός περίμενε απ’ αυτήν προσωπικά. Η ρήξη μεταξύ τους είναι οριστική.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ