Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗΣ

 

Είναι νούμερο ο αριστερός αν δεν λέει στον παπά «Κάτσε στην άκρη, μπάρμπα, δεν ισχύουν αυτά που ήξερες από το 1821, σήμερα κυβερνάμε εμείς...».

Είναι ύποπτος εκείνος ο αριστερός που τόσο πρόστυχα αρνείται τον πολιτικό του εαυτό και τις κομματικές του διακηρύξεις, και συνεχίζει να κυβερνάει «συμμαχικά» με την Εκκλησία.

Γνωστή ιστορία. Υπουργός παιδείας ο σύντροφος Νίκος Φίλης. Το παπαδαριό διαφωνεί με το τάδε σχολικό βιβλίο και απαιτεί να αποσυρθούν αυτά, να διορθωθούν εκείνα. Και τι κάνει η αριστερή μαϊμού που λέγεται Σύριζα; «Είμαστε... ανοικτοί σε διάλογο με την ιεραρχία».

Να συζητήσουν, τι; Τις... υποχωρήσεις που θα κάνει ο Τσίπρας και οι συν αυτώ αριστεροί ελάτε να γελάσουμε. Παρών στο «διάλογο» και ο Φίλης, ο σκληροπυρηνικός κομουνιστής, ο ιδεολόγος, η συνείδηση του Σύριζα, ότι επιτέλους και στην Ελλάδα, όπως και στη δεξιά Ευρώπη έχει γίνει ο διαχωρισμός κράτους και Εκκλησίας.

Τις αποκαλύψεις έκανε ο αρχιεπίσκοπος μετά από μήνες, αφού ο Τσίπρας πήρε το υπουργείο από τον Φίλη. Στη συνάντηση με τον Τσ'ιπρα ρωτάει ο Ιερώνυμος τον παρόντα σύντροφο υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη: «’Έχετε αντίρρηση σ’ αυτά που συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό;». Ότι, δηλαδή, πέρασε της Εκκλησίας, ότι η κυβέρνηση συμφωνεί να κάνει πίσω.

Να, πια ήταν η απάντηση του Φίλη στον ιεράρχη: «Τι με ρωτάτε; Εγώ είμαι υπουργός, εργάζομαι κάτω από τον πρωθυπουργό. Για μένα είναι γραμμή και υποχρέωση η εντολή, η άποψη, η θέληση του πρωθυπουργού».

Τέτοια ξεφτύλα! Τέτοια καραξεφτύλα.

Ο Φίλης, δηλαδή, δεν έχει αρχές. Ιδεολογικές. Κομματικές. Να πα’ να πηδηχθούν οι θέσεις μας, ό,τι μας ξεχωρίζει από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Εγώ ο Φίλης είμαι σκέτο γιουσουφάκι του πρωθυπουργού, όποιες κωλοτούμπες κάνει αυτός, όσο κι αν διασύρει την τιμή της αριστεράς, θα πάω πάσο.

Αυτά τα πολιτικά ρεμάλια μας κυβερνούν.