ΠΟΙΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΤΖΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ!

 

Να σου φτιάξω την ημέρα, πρωί-πρωί βραδιάτικα, που έλεγε ο μακαρίτης Ευγένιος Σπάθαρης στον Καραγκιόζη του. Τουλάχιστον αυτός, του Θέατρο Σκιών, ήταν φως φανάρι Καραγκιόζης. Όχι σαν τους πραγματικούς, εννοώ τους εν ζωή, Καραγκιόζηδες που παριστάνουν τους κρατικούς λειτουργούς. Και που ‘σαι! Κυβερνητικοί λειτουργοί με ιδέες και οράματα, σχέδια μεγαλεπήβολα και πεντακάθαροι, λουστραρισμένοι και φρεσκοξυρισμένοι. Όχι σκέτοι Καραγκιόζηδες, της αρπακτής και της απάτης.

Σύσκεψη έγινε για τη βία στα γήπεδα. Από μόνη της αυτή η είδηση ξεβρακώνει την πουτάνα Ελλάδα και έξω από το μπουρδέλο της. Φοβερά πράγματα. Από το 1974 έχουν γίνει 17.844 συσκέψεις των... αρμοδίων φορέων για την αντιμετώπιση ακραίων συμπεριφορών από τους χούλιγκαν.

Είπαμε. Να σου φτιάξω την ημέρα. Να ξέρεις ότι δεν τους πληρώνεις τζάμπα. Ότι ο υπουργός σου, η αστυνομία σου, όσοι έχουν σχέση με το... πρόβλημα και πληρώνονται από τον φορολογούμενο, κάνουν δουλειά. Ποιά δουλειά; Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Δεν είναι κορόιδα να κτυπάνε στη ρίζα κάθε πρόβλημα. Και να μην έχουν να πούνε ότι οι προηγούμενοι είναι άχρηστοι. Κι αν τα φτιάξουν όλα, πάλι, τι θα μείνει για τους επόμενους; Να, γιατί τους πληρώνουμε.

Έτσι, λοιπόν, αφού οοοοοοοολοι οι προηγούμενοι υφυπουργοί αθλητισμού, και άξιος ο μισθός τους, έλυσαν το... πρόβλημα, με τα μέτρα που αποφάσισαν να ισχύουν, ήρθε η ώρα και του καινούργιου, στο όνομα Βασιλειάδης Γιώργος. Ε, να μην... αντιμετωπίσει κι’ αυτός το «πρόβλημα». Κάλεσε, λοιπόν, σε σύσκεψη εκπροσώπους από την αστυνομία, από τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και...Πανιώνιο που πάει περίφημα στο πρωτάθλημα, άρα να τον ακούσουμε κι αυτόν.

Ένας ακόμα υφυπουργός, αυτός ο μπούλης ο Βασιλειάδης, θα παρουσιάσει νομικό πλαίσιο για την πάταξη της ποδοσφαιρικής βίας. Θα την λοιώσει κι αυτός.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ‘ΣΑΙ ΜΟΥΓΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ