SURVIVOR ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ... ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 


Τι σχέση έχει το τηλεοπτικό Survivor με την πολιτική... αλλαγή στην Ελλάδα μετά την εκλογή του «αριστερού» Σύριζα; Μεγάλη σχέση. Μια σχέση που τα λέει όλα.

Οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με δημόσια τοποθέτηση τους κατακεραύνωσαν το τηλεοπτικό πρόγραμμα Survivor το οποίο χαρακτηρίζουν «πρότυπο που καλλιεργεί αξίες που επιβάλλονται από την τηλεοπτική εικόνα και είναι απόλυτα αντίθετες με αυτά που επιχειρούμε κοπιωδώς κι απελπισμένα να εμπνεύσουμε στους μαθητές».

Μετά την μεταπολίτευση, το 1974, το ΠΑΣΟΚ ισχυριζόταν ότι ήταν κίνημα αριστερό, σοσιαλιστικό, δημοκρατικό, λαϊκό και προοδευτικό. Ήταν, δηλαδή, ό,τι δεν ήταν η ΝΔ, η συντηρητική παράταξη που εξέφραζε το παλιό.

Το 1981 το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση κι έμεινε στην εξουσία μέχρι και 1989. Επανήλθε στην κυβερνητική εξουσία το «προοδευτικό» κόμμα, το ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004. Ο τρίτος γύρος του ΠΑΣΟΚ έγινε από το 2009 αλλά δεν ολοκλήρωσε τη θητεία του το κόμμα που εξέφραζε την ''προοδευτική'' παράταξη.

Ερώτημα. Τι σκατά πρόοδος, πολιτική, πολιτιστική, πολιτισμική, εκπαιδευτική επήλθε στην ελληνική κοινωνία με την κυριαρχία της «προοδευτικής» παράταξης; Ένα μπουρδέλο και μισό ήταν η Ελλάδα σε επίπεδο μορφωτικής ανάπτυξης, λαϊκής διασκέδασης, τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής παρουσίας. Όλοι οι δείκτες ποιότητας πήγαιναν προς τα κάτω. Άσε την έκρηξη του ναρκωτικού στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και του χουλιγκανισμού.

Στο φινάλε, τι διαφορά υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, στο δημόσιο βίο, με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση ΝΔ; Καμία. Αν, πράγματι, δεχθεί κάποιος χάλιας πολικοποιημένος ότι η πρώτη φορά αριστερά είναι το... κάτι άλλο, στην πράξη. Ότι ο Σύριζα προχώρησε σε τέτοιες παρεμβάσεις, που επηρέασε θετικά την Ελλάδα, τότε η... απόδειξη είναι το Survivor! Αν δεν είχε κερδίσει της εκλογές ο Σύριζα τον Ιανουάριο του 2015, δεν θα έσχιζε σήμερα στις θεαματικότητες το Survivor. Έδειξε το δρόμο στους Έλληνες τηλεθεατές το αριστερό κόμμα του Τσίπρα. Εκτός και συμφωνήσει κάποιος ότι και ο σύριζας περνάει και δεν ακουμπάει, οπότε θα ήταν άδικο να χρεωθεί το φαινόμενο Survivor.