ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Όπως η Ελλάδα και η Τουρκία. Ένα πράμα είναι και οι δύο γείτονες. Η μικρή Ελλάδα δεν είναι κράτος, είναι μια αστεία ιστορία. Πώς να την πάρουν στα σοβαρά την Ελλάδα οι ξένοι, όταν οι ίδιοι οι Έλληνες την έχουν για πλάκα.
Δημοψήφισμα έγινε στην Τουρκία. Στη μεγάλη χώρα, σε σύγκριση με την Ελλάδα. Στην Τουρκία όπου κάποιοι δεν έχουν ξεχάσει ότι υπήρξαν αυτοκρατορία. Δεν θέλουν να το ξεχάσουν. Και ελπίζουν στο όνειρο να ξαναγίνει η οθωμανική αυτοκρατορία.
Και η Ρώμη ήταν αυτοκρατορία, και η Γαλλία, και η Βρετανία, και η Γερμανία, και η Αυστρία, και η Ισπανία. Με τα λεμόνια θα τον πάρουν αν κάποιος πατριώτης, υπερπατριώτης σ’ αυτές τις χώρες αρχίσει να λανσάρει μεγαλοϊδεατισμό.
Μη ξεφεύγουμε από το θέμα. Το δημοψήφισμα στην Τουρκία. Επιτόπου το έβγαλαν σκάρτο. Τούρκοι. Η αντιπολίτευση του Ερντογάν. Δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη ότι και η Τουρκία, η μεγάλη Τουρκία, παρ’ ό,τι βρίσκεται σε οικονομική άνθηση, είναι χώρα- καφενείο. Ένας καφενές. Με ναργιλέ μέσα.
Ένα σοβαρό, σύγχρονο κράτος δίνει το στίγμα του στις εκλογές, στο δημοψήφισμα, σε μια κρίσιμη δικαστική απόφαση. Νοθεία, λένε, και πουστιές έγιναν στο δημοψήφισμα. Αυτά συμβαίνουν μόνον στις Τουρκίες και στις Ελλάδες. Όχι στις πολιτισμένες χώρες διότι σ’ αυτές δεν τρέχει κάστανο όπως και να κάτσει η τράπουλα.
Διαβάστε ακόμα: