ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ: «ΠΕΤΣΙΝΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!»

 

Δεν πάει άλλο με το μνημόνιο. Οι συριζαίοι προσπαθούν να κάνουν το μαύρο, άσπρο. Λένε απίθανα πράγματα προκειμένου να δικαιολογήσουν τις «αντιμνημονιακές» τους θέσεις. Μειώνονται πάλι οι συντάξεις, όχι, λένε, δεν μειώνονται. Νέα μέτρα βάζει η τρόικα, αυτοί λένε «Εμείς θα πάρουμε αντίμετρα». Αυξάνονται οι φόροι, όχι, λένε, οι φόροι λιγοστεύουν.

Μέχρι αυτό ειπώθηκε, ότι η Ελλάδα παραμένει μία πλούσια χώρα. Συριζαίος βουλευτής το είπε, Βαρεμένος στο όνομα, όχι στο μυαλό. Μη λέμε πολλά. Επειδή, λοιπόν, για να γλυτώσει από το μνημόνιο, που όλο τον βυθίζει πολιτικά, μετά από πολύ συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στην παράγκα του κόμματος, το αποφάσισαν. Ο Τσίπρας θα κηρύξει πέτσινο το μνημόνιο. Πώς;

Να σου πώ τι συμβαίνει ακόμα και σήμερα στο ΚΚΕ, από το οποίο προέρχονται ο Τσίπρας, ο πρόεδρος του Σύριζα, ο Δραγασάκης, ο αντιπρόεδρος, κι ένα κάρο άλλοι της κυβέρνησης σήμερα. Συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

«Το ΝΑΤΟ είναι εχθρός του λαού...».

Πήρες πρέφα; Χαρακτηρίζεται ΑΠΟΦΑΣΗ η εκτίμηση. Η κρίση. Η θέση.

Άλλη π.χ. ΑΠΟΦΑΣΗ του ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση είναι αντιλαϊκή...».

Έτσι και ο Τσίπρας. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ότι το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου ΔΕΝ ήταν πέτσινο. Δεν ήταν οφσάιντ. Και τι έγινε, που ο κυβερνήτης της χώρας ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ότι ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ είναι μαϊμού; Τίποτα. Η... απόφαση είναι ΑΠΟΦΑΣΗ, όμως.

Τα βάλανε κάτω, λοιπόν, όλοι της κομπανίας του σύριζα και το ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ, θα βγάλουν πέτσινο το μνημόνιο. Ότι δεν ισχύει. Ότι δεν θα εφαρμόζεται. Δηλαδή; Ότι η κυβέρνηση γιουσουφάκι της τρόικας θα παίρνει τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές, αλλά… πέτσινα θα υποστηρίζει ότι είναι δικά της. Με δική της πρωτοβουλία τα μέτρα. Είναι ΑΠΟΦΑΣΗ. Σε λίγες ημέρες θα αρχίσει ο Τσίπρας να το λέει. Ότι το μνημόνιο είναι πέτσινο.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ