ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ''NOOR 1''

 

Μπροστά στα μάτια της κοινής γνώμης εξελίσσεται μία παρά φύση ακολουθία ενεργειών, γεγονότων και μεθοδεύσεων, η οποία συνδέει κατά τεκμήριο διαφορετικά ζητήματα και υποθέσεις, που χαρακτηρίζονται ωστόσο από έναν κοινό παρονομαστή.

Ποια είναι αυτά τα ζητήματα;

α) Μία μεθοδευόμενη διακίνηση δήθεν «πληροφοριών» που αφορούν στην πιθανή εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση των τριών τόνων ηρωίνης με το πλοίο NOOR 1. Στόχος είναι η αποτροπή εμπλοκής του ονόματος του επιχειρηματία μέσω της υποβάθμισης μέχρι και ακύρωσης των ομολογιών - καταγγελιών του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ο οποίος υπονοεί πως ο εφοπλιστής Μαρινάκης διαδραμάτισε συγκεκριμένο ρόλο στη διακίνηση του φορτίου.

β) Πολιτικοποίηση του παραπάνω ζητήματος με την εκτόξευση διά επιλεγμένων ΜΜΕ κατηγοριών περί παρέμβασης πολιτικών προσώπων (δύο υπουργών) στο έργο της Δικαιοσύνης.

γ) Η εμπλοκή της ίδιας της Δικαιοσύνης και μάλιστα σε ανώτερο επίπεδο με αιφνιδιαστικές ενέργειες, όπως εντολή διερεύνησης της «βασιμότητας των καταγγελιών Γιαννουσάκη περί ασκήσεως πιέσεων προς αυτόν από τον ανακριτή του και την εποπτεύουσα της υπόθεσης εισαγγελέα για να καταθέσει στοιχεία κατά Μαρινάκη». Επίσης, έγινε γνωστό πως...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο Zougla.gr