ΤΑ 2 ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

 

Οι φορολογούμενοι θέλουν δεν θέλουν, ψηφίζουν δεν ψηφίζουν, πληρώνουν κερατιάτικα τον κάθε κομματάρχη, τον κάθε βουλευτή, το κάθε κόμμα.

Υπ’ όψιν, ότι ο σύντροφος Δημήτρης Κουτσούμπας είναι υπάλληλος του δημοσίου. Αν δεν αρέσει ο χαρακτηρισμός του υπαλλήλου, τον αντικαθιστώ με τον έμμισθο, τον εργαζόμενο, που έχει εργοδότη τον λαό. Έτσι είναι.

Ποιά είναι η εργασία του συγκεκριμένου Δημήτρη Κουτσούμπα, γραμματέα του ΚΚΕ; Η πιο εύκολη! Βγάζει μεροκάματο με την κασέτα «Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον λαό». Αυτή είναι η κασέτα του ΚΚΕ, οποίος κι’ αν είναι πρωθυπουργός. Το «ένα είναι το κόμμα» παίζει την αντιπολίτευση με δύο λέξεις. Οι 9 στις 10 λέξεις του πολιτικού λόγου του ΚΚΕ είναι «Λαός», «Εργατική τάξη».
Τραβάς τις κωλοτρίχες σου αν γνωρίζεις πόσο κοστίζει στον κοσμάκη ένα κόμμα. Ο Κουτσούμπας, ο Λεβέντης, ο Θεοδωράκης, αύριο αυτή η απίθανη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τέλος πάντων ο καθένας που θέλει να βοηθήσει τον... λαό.
Επί του θέματος. Μιλάμε για το ΚΚΕ, το αρχαιότερο ελληνικό κόμμα, που ιδρύθηκε πριν 99 χρόνια. Φοβερό! Έναν αιώνα κάνει παιχνίδι με δύο λέξεις, «Λαός», «Εργατική τάξη». Με δύο ανύπαρκτα μεγέθη. Με δύο φαντάσματα.
Τι θα πει «λαός» για το ΚΚΕ; Αυτοί που μας ψηφίζουν, δηλαδή το 5%, που δεν ξεπερνάει με τίποτα το 7-8%. Μήπως εννοούν ως «λαό» και το 90-95% που δεν τους ψηφίζουν; Αν ναι, τότε το έργο είναι very σούρεαλ. Να υποστηρίζεις με το στόμα, πώς αλλοιώς, κι εκείνους που για δεκαετίες σταθερά και συστηματικά σε αγνοούν.
«Εργατική τάξη», τι είναι αυτό πάλι; Είναι μόνον εκείνοι που εργάζονται σε επιχειρήσεις άλλων, και έχουν μικρό μισθό. Οι υψηλόμισθοι δεν είναι «εργατική τάξη», είναι «προνομιούχοι» όπως τους είχε χαρακτηρίσει το ΠΑΣΟΚ. Ούτε εργαζόμενοι θεωρούνται όσοι εργάζονται στις ιδιοκτησίας τους επιχειρήσεις. Οι οποίοι, βέβαια, εργάζονται πολύ πιο σκληρά από τους εργαζόμενους - υπαλλήλους.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΓΚΕΛΑ