ΜΙΚΗ, ΜΗΝ ΠΕΤΑΣ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΑΡΑΟΥΤ!

 

Μπλέξαμε. Ένα θέμα που δεν έχει τελειωμό, το ξαναβάζουν στην πρίζα, για να κάνουν παιχνίδι. Τα εγκλήματα από τα κομουνιστικά καθεστώτα στις χώρες τις ανατολικής Ευρώπης. Είπε τη δική του κουβέντα και ο Μίκης Θεοδωράκης, και επειδή “μίλησε” κι αυτός ο σπουδαίος Έλληνας, δεν θα αποφύγω να σχολιάσω.


Επιμένω! “Παιχνίδι” κάνουν. Και ο 92χρονος Μίκης; Όχι, αυτός είναι αθώος, γι’ αυτό λέει ανοησίες. Κατηγορεί τα “Νέα” για αντικομουνιστική υστερία, σήμερα.


Κατ’ αρχήν. Γιατί να καταδικάζεται ο αντικομουνισμός; Δεν είναι δημοκρατικό! Όπως πρέπει να είναι σεβαστή η πίστη στην κομουνιστική ιδεολογία, στην οποία πουθενά δεν αναφέρεται να σκοτώνεις, να βασανίζεις, να ρουφιανεύεις, να ξεσκίζεις όποιον είναι αντίθετος ιδεολογικά. Έτσι και ο κομουνιστής, οφείλει να σέβεται, χωρίς βέβαια να συμφωνεί, την αντίθεση στη ιδεολογία του.


Όσον αφορά την εφημερίδα ''Τα Νέα”. Η εν λόγω εφημερίδα ποτέ δεν είπε είμαι ενάντια στον κομουνισμό. Απεναντίας, ως δήθεν φιλοαριστερή, δημοκρατική, προοδευτική, αντιβασιλική, ήταν ανοικτή, φιλική στα κόμματα τις αριστεράς. Έκανε, όμως, πούστικο, υπόγειο αντικομουνισμό. Και όταν έγινε η δικτατορία του 1967 από τους τους γραφικούς συνταγματάρχες, αποδέχθηκε την εξουσία τους, και τη λογοκρισία τους.


Λέει ο Θεοδωράκης: “Σκεφτήκατε τι θα είχαμε σήμερα χωρίς τον Κόκκινο Στρατό και τον Στάλιν;”. Όλοι οι σοβαροί αντικομουνιστές αναγνωρίζουν την προσφορά της ΕΣΣΔ σε βάρος του Χίτλερ. Τι σχέση έχει με το θέμα αυτό που λέει ο Μίκης; Το θέμα είναι αν υπήρχε ελευθερία στα κομουνιστικά καθεστώτα μετά τον πόλεμο. Μετά την ήττα του Χίτλερ. Αυτό είναι το θέμα, ότι υπήρχε λογοκρισία και εξορίες.


Άσχετο και το άλλο του Μίκη: “Ως νέος κομουνιστής είχα την τιμή να παλέψω μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ…”. Άσχετο με το θέμα.


Διαβάστε ακόμα:

ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΙΔΙΟ ΦΑΓΗΤΟ