Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΣΙ, Η ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΤΟΝ… ΛΑΟ

 

Όλοι οι μαλάκες κατηγορούν αυτόν τον Κάρλες Πουτζδεμόν (φώτο με την Ρουμάνα σύζυγό του), τον ηγέτη, λέει, του κινήματος για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας, γιατί έκανε πίσω και δεν προχώρησε στην απόσχιση από την Ισπανία. Έγινε το δημοψήφισμα, ψήφισαν δύο εκατομμύρια Καταλανοί , το 96% είπε «Ναι» να κόψουν τις παρτίδες τους με την Ισπανία και αυτός ο Πουτζδεμόν αποδείχτηκε χειρώτερος του Τσίπρα. Μέχρι «kolotouba» τον είπαν τα ισπανικά μήντια.

Δημοψήφισμα έκανε και ο Τσίπρας πριν δύο χρόνια, βγήκε το «Όχι», όμως ο συριζαίος αντάρτης της Ευρώπης δεν ξέρει τίποτα άλλο παρά να λέει «Ναι» στον Σόιμπλε και τους δανειστές.

Η διστακτικότητα, η άρνηση του 54χρονο δεξιού, φιλελεύθερου πολιτικού να προχωρήσει νταηλίκι στο διαχωρισμό της επαρχίας της Καταλωνίας από την Ισπανία, και να αγνοήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ΔΙΑΣΥΡΕΙ τους ψηφοφόρους, όχι τον ίδιον τον Πουτζδεμόν. Και μαζί ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ τη δημοκρατία και τις εκλογικές διαδικασίες.

Ο λαός, ο «κυρίαρχος» λαός τι κάνει; Αποδεικνύεται ότι είναι μόνον για να… ψηφίζει. Μόνο για να πανηγυρίζει τη νίκη στις εκλογές, στα δημοψηφίσματα.

Είσαι μαλάκας, λαέ, όταν ελπίζεις από τον… νικητή πολιτικό. Είσαι μαλάκας, λαέ, όταν κυκλοφορείς ως νικητής επειδή κέρδισε το κόμμα σου, ο αρχηγός σου. Είσαι μαλάκας, λαέ, όταν δεν παραδέχεσαι ότι είσαι ο ανύπαρκτος διότι άλλο ψηφίζεις, κι άλλο γίνεται. Είσαι μαλάκας, λαέ, όταν εξαρτάσαι από την απόφαση του… ηγέτη ο οποίος πουλάει το παραμύθι ότι ο λαός... αποφασίζει.

Η Μπάρτσα, το καμάρι της Καταλωνίας έχει Μέσι, που δεν είναι Καταλανός, και καθαρίζει. Κερδίζει την ισπανική Ρεάλ μόνο στο ποδόσφαιρο. Η Καταλωνία έχει τον λαό της... , όποιος κατάλαβε.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΜΠΟΓΙΑΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ