ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

 

Την ενοχή των 56 εκ των 59 κατηγορουμένων για την υπόθεση των «χρυσών επιχορηγήσεων» της ΔΕΗ πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας Γιώργος Βούλγαρης προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση.

Ανάμεσα σε αυτούς ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Νίκος Φωτόπουλος, ο επίσης πρώην συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός, κ.ά. Τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται, κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι είναι αυτά της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε.
Η υπόθεση αφορά στις «χρυσές επιχορηγήσεις» της ΔΕΗ προς τον συνδικαλιστικό σωματείο της ΓΕΝΟΠ. Πιο συγκεκριμένα, την τριετία 2008 - 2011 φέρεται να δόθηκαν παρανόμως δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, πολυτελή ταξίδια και δώρα, γεύματα και άλλες παροχές, ενώ, στις δαπάνες περιλαμβάνονταν ακόμα και χρήματα που δόθηκαν για...πάρκινγκ μελών της ΓΕΝΟΠ ή συγγενικών τους προσώπων.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στο υπ΄αριθμόν 1148/2015 βούλευμα-καταπέλτη του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας με το οποίο στάλθηκαν οι κατηγορούμενοι στο εδώλιο: «από τον έλεγχο παραστατικών των δαπανών των ετών 2008 έως και 2011 που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα υποβληθέντα τιμολόγια αναφέρονται σε δαπάνες πολυτελών ταξιδιών, δώρων κλπ ή σε χρήση υπηρεσιών από μη δικαιούχους, καθώς και σε κάλυψη κινητοποιήσεων ή νομικών υπηρεσιών, στρεφόμενων μάλιστα κατά της εταιρίας». Μάλιστα όπως προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας: «Στις πλείστες των περιπτώσεων, δεν αναγράφεται επί του παραστατικού ο σκοπός (του ταξιδιού, του γεύματος κλπ) ούτε τα ονόματα των συμμετεχόντων, ώστε να καθίσταται εφικτός ο ουσιαστικός έλεγχος της δαπάνης»...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο zougla.gr