ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ… ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

 

Κάτι είπε ένας στην παρέα για τον Σύριζα και του έκοψε τη φόρα ο Κλέαρχος. «Μην το ξαναπείς… όχι άλλη τέτοια μαλακία…». Ναι, ο Κλέαρχος, αυτό είναι το όνομα του. Και μ’ αυτό το όνομα κυκλοφορεί. Έτσι τον βάπτισαν τον Κλέαρχο, έτσι θέλει να τον αποκαλούν. Πώς αλλοιώς; Να τον λένε «Άρχη», όπως άλλους Τάκη, Σάκη, Λάκη, Μάκη;

Τι να λέει το χαϊδευτικό ''Άρχης'', τίποτα δεν λέει. Όπως τίποτα δεν λέει το Βούλης, Τούλης, Σούλης, Ρούλης. Το Κλέαρχος είναι όνομα που κάτι λέει, κάτι εννοεί. Σημαίνει κάτι, ρε. Από το «Κλέος» και το «άρχω». Μη ξεφεύγουμε.

Ο Κλέαρχος, λοιπόν, ψήφισε Σύριζα. Έχει αυτό το δικαίωμα. Έτσι την είδε τη δουλειά. Ούτε αριστερός ήταν ο Κλέαρχος, ούτε έγινε αριστερός. Κι όταν ο Μήτσος της παρέας είπε ότι ο κόσμος ψήφισε αριστερά, ο Κλεαρχος «Μην λες μαλακίες…» τον διέκοψε αυστηρά. «Αν ο κόσμος ήθελε να ψηφίσει αριστερά, τότε θα το έριχνε στο ΚΚΕ. Ή θα ψήφιζε Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου, όχι… Γεροβασίλη».

- Δηλαδή, ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός, επιμένει ο Μήτσος;

«Βεβαίως είναι αριστερός, μόνο που δεν κυβερνάει σαν αριστερός…, και για τις επόμενες εκλογές δεν ψάχνει ψήφους από αριστερά…» τον κοκκάλωσε ο Κλέαρχος.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΣΙΝΙΑΛΟ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ...