ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ

 

Τρέλα. Αυτή είναι η σωστή λέξη. Η πιο κοντινή λέξη, η «τρέλα», όχι το πάθος, ο έρωτας, η μανία, το δόσιμο, η ιδεολογία, η πίστη. Η τρέλα είναι που κτυπάει κατακέφαλα τον επαναστάτη, και τον κάνει να ενεργεί λες ότι προέρχεται απ' άλλον πλανήτη, ότι είναι εξωγήινος. Τι άλλο παρά τρέλα είναι να θαρρεί πως δέχτηκε εντολή άνωθεν, από τους ουρανούς, να τα δώσει όλα για την επανάσταση.

Ο επαναστάτης είναι τρελός. Όχι ακριβώς, τρελό τον μετατρέπει η τρέλα του. Αισθάνεται υποχρέωση να ξεκινήσει, αυτός, διότι κανείς άλλος όσο ο ίδιος είναι τόσο άξιος. Οι άλλοι απλά θα χρειαστεί να πεισθούν, να ακολουθήσουν.

Η τρέλα του επαναστάτη. Να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα. Του είναι αδιάφορο, άλλωστε. Γιατί; Είπαμε. Επειδή είναι βαρεμένος,κατακέφαλα. Επειδή είναι τρελός, όχι ηλίθιος.

Το γνωρίζει ο επαναστάτης, δεν είναι μαλάκας ότι αυτό που αρχίζει είναι απίθανο, δεν πρόκειται να επιβληθεί. Ούτε είναι αυτό που πραγματικά θέλουν οι λαοί, ο κόσμος. Δεν τον σταματάει αυτό. Δεν τον αποτρελαίνει. Παραμένει τρελός.

Οι αράδες που προηγήθηκαν με την ευκαιρία ότι σα σήμερα 21 Ιανουαρίου, το 1924, πέθανε ο Βλάντιμιρ Ίλιτς Ουλιάνωφ, ο γνωστός Λένιν, ηγέτης της Οκτωβριανής επανάστασης το 1918 στην Ρωσία.

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο δάσκαλος, ο ραβίνος, ο γκουρού και τον έκανε πρότζεκτ και τον διέδωσε σ’ όλον τον κόσμο ο επικοινωνιολόγος, ο διαφημιστής, ο ρεκλαμαδόρος Παύλος.

Ο Μαρξ έγραψε το κομουνιστικό «Μανιφέστο» τον Δεκέμβριο του 1847 στις Βρυξέλλες και τυπώθηκε στο Λονδίνο στις 20 Ιανουαρίου, σα σήμερα το 1848. Ο γεννηθείς μετά από 22 χρόνια ( στις 22 Απριλίου 1870 στη τσαρική Ρωσία) Λένιν αναλαμβάνει να οδηγήσει το χορό της δικής του τρέλας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΠΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ… 1821