ΠΟΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ

 

Προτείνω γκάλοπ. Και όποιος έχει τα άντερα ας το πραγματοποιήσει. Με την ενδεδειγμένη διαδικασία. Γιατί δεν το κάνω εγώ το γκάλοπ; Επειδή γνωρίζω το αποτέλεσμα, άντε να πέφτω έξω ένα, ενάμισυ τα εκατό.

Ποιο είναι το θέμα του γκάλοπ; Εδώ είμαστε. Ίμια. Τι είναι τούτο; Και τι έγινε την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου, το 1996; Να ρωτηθεί σχετικώς η νεολαία. Τι είναι Ίμια; Στρηπτηζού; Νέα μάρκα αυτοκινήτων; Τούρκικο σήριαλ; Το κόμμα της κεντροαριστεράς; Τραγουδίστρια της ποπ;

Ίμια. Είναι δύο ασήμαντες και ακατοίκητες βραχονησίδες στα Δωδεκάνησα, 3,8 ναυτικά μίλια από το Μποντρούμ, δηλαδή την Αλικαρνασσό της Τουρκίας. Σα σήμερα, πριν από 22 χρόνια, συνέβη ένα πολύ μεγάλης σημασίας γεγονός στην Ελλάδα. Μείζον θέμα. Εθνικής σημασίας. Λοιπόν. Αυτό είναι το αντικείμενο του γκάλοπ. Όχι πόσοι θα ψήφιζαν σήμερα π.χ. τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την Ένωση Κεντρώων και το ΚΚΕ, ποια η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πράγματα που και δεν έχουν σημασία, και συνεχώς διαφοροποιούνται.

Γι αυτό το θέμα που παραμένει ακόμα ανοικτό, να ζητηθεί από κάθε νέο και νέα, να πει μια πρόταση, όχι μιάμισυ, για το τι έγινε στα Ίμια. Έτσι, για να ξέρουμε τα περήφανα γηρατειά, που έλεγε η λουμπίνα ο Ανδρέας Παπανδρέου, πώς ανέθρεψαν τη νέα γενιά. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ