Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 

Θα πετύχει το κυριακάτικο συλλαλητήριο για την Μακεδονία; Την ελληνική Μακεδονία κι όχι την σκοπιανή που με τις πλάτες των ισχυρών επιμένει να δώσει ελληνικό όνομα στο πειρατικό κράτος, στα σύνορα μας. Το ερώτημα είναι εύλογο, διότι το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν αποτυχία.

Κόσμος πολύς, πολύ περισσότερος απ' όσο αναμένονταν προσήλθε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, αλλά τα συγκεκριμένα σχέδια για την ονομασία των Σκοπίων δεν άλλαξαν. Δεν ανατράπηκαν.

Ποιος είναι ο σκοπός μιας εθνικής μαζικής συγκέντρωσης; Να καταδείξει στους πάντες, ακόμα και σε Έλληνες, την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Αν, λοιπόν, ο κόσμος της Ελλάδος δώσει μεθαύριο ακόμα πιο βροντερό παρών και η κυβέρνηση, επειδή υπηρετεί άλλα συμφέροντα, άλλες σκοπιμότητες ή θαρρεί πως είναι υπέρ της Ελλάδος τα Σκόπια να ονοματιστούν ''Μακεδονία'' ή ''Κρήτη'' ή ''Θεσσαλία'', συναινεί, τότε θα αποδειχθεί αποτυχημένο και το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Ύστερα είναι και το άλλο, άξιο αναφοράς. Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, από καθαρά διοργανωτικής πλευράς ήταν ένα σκέτο φιάσκο. Οι ομιλητές έδιωχναν τον κόσμο. Αφού πρώτα τον κοίμιζαν. Τι έκαναν οι μαλάκες οι ''διοργανωτές''; Έδιναν μικρόφωνο σε άτομα που δεν ντοπάριζαν τα πλήθη. Δεν ξεσήκωναν τους ξεσηκωμένους.

Το ίδιο θα επαναληφθεί και στο έργο της Αθήνας;

Διαβάστε ακόμα:

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ