Ο ΤΥΦΛΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΣΟ ΟΙ… ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΔΕΣ

 

''Τι να κάνει η Ελλάδα; Να πάει να καταλάβει την Τουρκία;''. Το είπε ο κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός του Σύριζα, πρώην ΠΑΣΟΚ, βέβαια. Εύλογο το ερώτημα του τυφλού πολιτικού, αν και μία τέτοια ατάκα δεν την λες δημόσια. Ποτέ. Λαμβάνεις υπ’ όψιν την πραγματικότητα, όμως ποτέ και με τίποτα δεν ξεβρακώνεσαι δημόσια ως κράτος, δεν δηλώνεις στα ίσα την όποια ανεπάρκεια σου ως έθνος, μάλιστα σε θέματα άμυνας, επειδή θέλεις να δικαιολογήσεις τη κομματική σου γύμνια. Την κυβερνητική σου ανυπαρξία.

Πάντα με τις ευλογίες των θεών, των ιδεολογιών και των κοσμοθεωριών, θα υπάρχουν μικροί και μεγάλοι. Ισχυροί και αδύναμοι. Συμβαίνει από την εποχή που βγήκαν οι πιπεριές.

Το ξέρουμε ότι η Τουρκία είναι στρατιωτικά υπέρτερη της Ελλάδος. Η σύμμαχος στο ΝΑΤΟ Τουρκία. Κι όμως, δεν κάθεται σε ησυχία. Γιατί; Επειδή είναι πιο δυνατή. Και τι μπορεί να κάνει η μικρότερη Ελλάδα; Πολλά!

Όχι η Ελλάδα εκείνων που δεν βλέπουν ούτε τη μύτη τους. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει αυτό που κάνει απέναντι στον πιο δυνατό ο αδύνατος, από τότε που βγήκαν τα άγρια μανιτάρια. Εδώ τελειώνει η κουβέντα. Τι, δηλαδή; Να ειπωθούν αυτά που δεν λέγονται; Αν λεγόντουσαν, τότε δεν θα γινόντουσαν.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ… ΕΝΟΣ!