ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

 

Το γκραν ρεζιλίκι ανήκει στους Έλληνες. ΚΑΙ έσκυψαν στους επίορκους ένστολους, ΚΑΙ όταν αυτοί αποσύρθηκαν, ποτέ δεν ανετράπησαν, δεν τους κρέμασαν στο Σύνταγμα όπως τις εφημερίδες στα μανταλάκια. Καμιά διαφωνία αν η τελετή στηνόταν στην Ομόνοια.

Δεν είμαι εμπαθής. Στη φαρσοκωμωδία της «επαναστάσεως» και οι αντιστασιακοί ήταν οι γραφικοί του έργου, όχι μόνο οι ελεεινοί βασανιστές τους. Να ειπωθούν αλήθειες για τη μεταπολεμική Ελλάδα. Να μην παίζει σε κάθε 21η Απριλίου σα σήμερα, να μην κυκλοφορεί ελεύθερα, χωρίς ''λογοκρισία'', η μαστούρα για τον ηρωϊκό αλύγιστο λαό
.
Απαθής θεατής ήταν η χοντρή μάζα στην δικτατορία, που κακώς την λέμε έτσι διότι ο κόσμος δεν ένοιωθε καταπίεση. Συνέχιζε τη ζωή του λες δεν συνέβαινε κάτι ξεχωριστό, κάτι διαφορετικό. Ο χουντικός θίασος κυνηγούσε τον ανύπαρκτο κομουνιστικό κίνδυνο από τη μια και από την άλλη οι Έλληνες αντιστασιακοί, σκόπιμα και συνειδητά, δεν έλαβαν υπ’ όψιν τη γελοιότητα, τη φαιδρότητα των Απριλιανών.
Ο Έλληνας αντιστασιακός ήταν περισσότερο «χομπύστας», σίγουρα ποτέ με τη ψυχολογία «Θα ανατρέψω τα καθήκια για να επανέλθει η δημοκρατία…». Αντιμετώπισε τους χουντικούς όχι σα νούμερα, ούτε σαν εγκληματίες, παρά μόνον ως …πολιτικούς αντιπάλους. Για να αποκατασταθεί η... δημοκρατία. Είχε δημοκρατία η προχουντική Ελλάδα με το παρακράτος και την καρφίτσα; Επί ''δημοκρατίας'' έκανε το μεγάλο άλμα η Ελλάδα της πολιτικής με τη δολοφονία Λαμπράκη. Και στη μεταπολίτευση η δημοκρατία που κτίστηκε με τις παπαριές από τα μπαλκόνια προχώρησε στο... σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και το σκανδάλο Κοσκωτά. Και συνέχιζε με πρώτα πιστόλια τους νταβατζήδες της δημόσιας ζωής, τους διαπλεκόμενους εκδότες, καναλάρχες, επιχειρηματίες.

Να ξαναγίνει πραξικόπημα! Σήμερα. Να πάρει τέρμα η πολιτική παρέλαση της αηδίας σε σενάριο των κομμάτων και σκηνοθεσία των καναλιών. Πρόβλημα! Ποιοι, εκτός από τους ακατάλληλους στρατιωτικούς, να κάνουν το πραξικόπημα; Οι χούλιγκαν; Το παπαδαριό. Παίκτες των reality show. Οι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό. Οι συνδικαλιστές. Οι Αλβανοί. Οι εφοπλιστές. Ένας συνασπισμός με Λεβέντη, Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκη κόντρα στους συστημικούς Τσίπρα, Μητσοτάκη. Ποιοι να μας σώσουν; Αναζητούνται πραξικοπηματίες.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ