ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΓΑΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ

 

Εξουσιαστής. Εξουσιαστίτιδα. Μικρόβιο που δεν φεύγει από επάνω σου μέχρι θάνατο. Μέγα κάθαρμα ο Κωνσταντίνος που τον είπαν Μέγα διότι από «ειδωλολάτρης», οπαδός του Θεού Ήλιου, υποτίθεται την έκανε γυριστή κι έγινε χριστιανός. Ο δικός μας, όμως, το 'παιξε με τη θρησκεία της αγάπης επειδή η μαϊμού κίνησή του εξυπηρετούσε την αθεράπευτη εξουσιαστική του.

Κάτι άλλο. Μια άλλη ιστορικής αξίας μούφα. Ο πρώτος στην Ιστορία είναι ο Μέγας Κωνσταντίνος, με προχωρημένη κουλτούρα πλανητάρχη, που με τον συναυτοκράτορα Λικίνιο υπέγραψε το περιβόητο Διάταγμα των Μεδιολάνων, με το οποίο για πρώτη φορά θεσμοθετούνταν η ανεξιθρησκεία. Συνέβη τον Φεβρουάριο του 313.

Ό,τι θέλεις πιστεύεις. Νόμιμος είναι ο κάθε θεός σου. Κι αν γουστάρεις δεν πιστεύεις σε κανέναν παραμύθη θεό. Έχεις, όμως, υποχρέωση, οφείλεις υποταγή στον Μέγα Κωνσταντίνο, τον θεμελιωτή της Αρχής της Ανεκτικότητας, της ανεξιθρησκείας. Όταν, όμως, φοβήθηκε ότι ο Άρειος με την αίρεση του θα του προκαλούσε προβλήματα, τον πήρε στο κυνήγι ο μίστερ ''Είστε ελεύθεροι να δοξάζετε όποιον μαλάκα θεό γουστάρετε''. Όπως δεν ήταν ανεκτικός και στους Εβραίους.

Γιατί, όμως, έγινε χριστιανός ο Κωνσταντίνος, το όνομα του οποίου σήμερα 21 Μαίου γιορτάζει, όπως πακέτο κι αυτό της φτωχομάνας του Ελένης; Είπαμε. Δεν είπαμε; Επειδή από κούνια ήταν εξουσιαστής. Ήθελε να γίνει μονοκράτωρ και θα ήταν κορόϊδο να πάει κόντρα στη τυφλή φανατίλα των χουλιγκανοχριστιάνων που φούντωνε, που δεν υπολογίζανε τίποτα και κανέναν, διότι οι άνθρωποι είχανε βρει τον αληθινό θεό και ήτανε σίγουροι ότι θα ζούσαν στη γη λες και ήντουσαν στον παράδεισο.

Πριν τη μεγάλη πολεμική αναμέτρηση για το ποιος θα γίνει κυρίαρχος στη Ρώμη ο ακόμα ειδωλολάτρης Κωνσταντίνος, με γονίδια αρχιεγκληματία, και χαρισματικός εξουσιαστής, είδε ''θεϊκά'' σημάδια στον ουρανό. Τα δυο πρώτα γράμματα του Χριστού και τη λέξη «Εν Τούτω Νίκα».

Και ιστορικοί και επιστήμονες συμφωνούν, όπως λένε οι αφελείς, ότι το «όραμα» τον παραπλάνησε λόγω ατμοσφαιρικού φαινομένου, με τις ηλιακές ακτίνες πάνω σε παγοκρυστάλλους. Παραμύθια. Καμία ατμοσφαιρική οφθαλμαπάτη. Έτσι είπε ο ίδιος ότι «είδε».

Κωνσταντίνου και Ελένης. Ναι, υπάρχει και η ταπεινής καταγωγής Ελένη που την είχε παντρευτεί ο Ρωμαίος Καίσαρας Κωνσταντίνος Α΄ ο Χλωρός, που όμως εγκατέλειψε την μάνα του γιου του, διότι την καταβρήκε με την Θεοδώρα, την κόρη του αυτοκράτορα Μαξιμιάνου. Δεν μας κάνει ο κύριος Χλωρός, άλλωστε αυτός δεν είδε κάποιο σημάδι του Θεού στα σύννεφα. Μας κάνει ο γιος του ο Κωνσταντίνος, που έκανε μεταγραφή στη θρησκεία μας.


Διαβάστε ακόμα:

ΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΓΟΥΔΟΧΕΡΙ ΕΧΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ