ΓΙΑΤΙ ΟΙ “PODEMOS” ΕΙΠΑΝ «ΝΑΙ» ΣΤΗ ΒΙΛΑ

 

Τελικά, έγινε ψηφοφορία στα μέλη του κινήματος «Podemos», μετά τις αρνητικές εντυπώσεις που προκλήθηκαν σε βάρος του ηγέτη τους Πάμπλο Ιγκλέσιας και της κυράς του, Ιρένε Μοντέρο, η οποία είναι η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος. Για το πασίγνωστο πλέον θέμα της αγοράς πολυτελούς οικίας έναντι, λέγεται, 600.000 ευρώ. (Πιθανόν το τίμημα να είναι πολύ μεγαλύτερο).

Το 68% των «συριζαίων» της Ισπανίας έδωσε συγχωροχάρτι στον αρχηγό τους και την σουφραζέτα του. Δεν είναι μαλάκες, αριστεροί είναι. Αποφάσισαν, λοιπόν, ότι σαν άνθρωποι, σαν ζευγάρι Ιγκλέσιας και Μοντέρο δικαιούνται βίλα με πισίνα και ο,τι άλλο ιλουστρασιόν.

Γιατί, όμως, με πλειοψηφία οι Podemos δικαιολόγησαν τον 40χρονο ροκ σταρ της πολιτικής Ιγκλέσιας; Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Έτσι και οι Podemos («Μπορούμε» στα ισπανικά). Αν καταδίκαζαν τον Ιγκλέσιας, που είναι η φίρμα του μαγαζιού, θα ήταν σα να ευνούχιζαν το κίνημα. Θα μείωναν οι ίδιοι τη δυναμική του κόμματος τους. Αν, δηλαδή, οδηγούσαν σε παραίτηση τον Ιγκλέσιας θα μίκρυναν και τη δική τους πολιτική επιρροή. Άλλο να είσαι στέλεχος σε κόμμα του 5% κι άλλο του 25%.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 36 ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΩΝ