ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΧΙ ΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΝΤΑΙΦΑ - ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

 

Να το πω απότομα. Η παρουσία του συμπαθέστατου Αργεντινού παικταρά Χουάν Ραμόν Ρότσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον Παναθηναϊκό είναι η κραυγαλέα απόδειξη ότι είμαστε ένα κράτος μπουρδέλο. Ένα ξεφτυλισμένο κράτος που δεν έχει κανένα δισταγμό να διασύρεται, να κάνει πεοθηλασμό σε όποιον ισχυρό. Ένα συχαμένο μπουρδέλο η Ελλάδα που αυνανίζεται υπέρ του λαού, υπέρ της αλλαγής, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της εξυγίανσης κι άλλες τέτοιες παπαρδέλες όρθιες και καμαρωτές. Ακόμα και σήμερα.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα (στη φώτο πίσω από τον Γιώργο Βαρδινογιάννη), και το ζήτημα μόνον προσωπικό δεν είναι, άλλο αν έχει και ο ίδιος ποινικές ευθύνες, γεννήθηκε Αργεντινός, ουδεμία σχέση έχων με την Ελλάδα, την οποία δεν γνώριζε καν την ύπαρξή της. Κι όμως, τον ποδοσφαιριστή τον φέρανε ως Έλληνα, ως ομογενή κι αυτό δεν ήταν το χειρώτερο. Αυτοί που τον έφεραν στην Ελλάδα, που τον ήθελαν να αγωνιστεί αντικανονικά και απατεωνίστικα ως Έλληνας, ακόμα κι όταν αποδείχθηκε η κομπίνα, επέμειναν να περάσει ως Έλληνας. Γιατί;

Επειδή έγραφαν στα παπάρια τους το κράτος. Επειδή το κράτος ήταν αυτοί. Επειδή το κράτος είναι ο Παναθηναϊκός και μπροστά στα συμφέροντα της ομαδάρας να πάνε να γαμηθούν οι νόμοι.

Το «σκάνδαλο Μπουμπλής», το «ελληνικό» όνομα του Ρότσα, το ξεσκέπασε ο Νίκος Καραγιαννίδης, σπουδαία δημοσιογραφική επιτυχία, με την έρευνα που έκανε στα ληξιαρχεία των Δήμων Αιγάλεω και Φιλαδέλφειας. Καμία σχέση με την αποστολή Μιχάλη Φωτίου στην Αργεντινή, από πλευράς Νταϊφά και Ολυμπιακού.

Ο τότε 21χρονος Χουάν Ραμόν Ρότσα ήρθε στις 20 Μαΐου το 1975 για να παίξει στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Ξανάρθε στον επαγγελματία Παναθηναϊκό το 1979, και έπαιξε μέχρι το 1989. Έλληνας έγινε σα σήμερα στις 6 Ιουνίου, το 1986.

Αναφέρω μόνον τούτο. Κάθε μέρα, μα κάθε μέρα οι εφημερίδες κάνανε ρεπορτάζ στα ''επεισόδια'' του ατέλειωτου «σήριαλ Μπουμπλής». Μια ιστορία που παιζόταν στην αθλητική και την ποινική δικαιοσύνη. Μια καραμπινάτη απάτη που στην πουτάνα μεταπολιτευτική Ελλάδα είχε αποκτήσει τη διάσταση μιας ακόμα αντιπαλότητας Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Τέτοια κατάντια. Να ''προσωποποιείται'' η μεγαλύτερη ντροπή της ελληνικής κοινωνίας. Το αίσχος της πολιτικής της Ελλάδος. Ένα λαοπρόβλητο ΠΑΣΟΚ στις μεγάλες του καύλες ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη των μονοπωλίων ήταν σκέτη κότα στους Βαρδινογιάννηδες.


Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΙ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ