ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ... ΑΦΩΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!
γράφει ο μιχάλης κανιμάς
Για μία ακόμη φορά πήγαν χαμένες οι προσδοκίες όσων περίμεναν δυναμική παρέμβαση Καραμανλή στο πολιτικό σκηνικό – αυτή τη φορά επ’ευκαιρία της συζήτησης για την πρόταση μομφής. Επί δύο μέρες τα ΜΜΕ... προετοίμαζαν τους αναγνώστες τους για τη μεγάλη στιγμή, αποδίδοντας την είδηση σε διαρροή από το περιβάλλον του. Ώσπου τα ίδια ΜΜΕ έσπευσαν να ανασκευάσουν σημειώνοντας:
«Σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με την διαρροή της είδησης περί επικείμενης παρέμβασής του για το Σκοπιανό. Η ενόχλησή του είναι τέτοια που σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να ακυρώσει εντελώς την πρόθεσή του να μιλήσει για την συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ». Που τι σημαίνει;
Σημαίνει πως ο Καραμανλής κάποιον ή κάποιους ήθελε να αιφνιδιάσει και επειδή κάποιοι άλλοι του το χάλασαν, θύμωσε και ακύρωσε την ομιλία του, παραπέμποντας φίλους και αντιπάλους στην ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη , που χειρίστηκε το Σκοπιανό στα χρόνια της πρωθυπουργίας του.
«Η ομιλία της κυρίας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης», ανακοινώθηκε από το Γραφείο του.
Η παρέμβαση αυτή (''παρέμβαση''! τρόπος του λέγειν) είναι μία από τις πέντε συνολικά που έχει κάνει από τότε που πέρασε στη λίστα των πρώην. Είχε κάνει μια δήλωση on camera το 2015, ενόψει του δημοψηφίσματος, μία ακόμη στο Συνέδριο της ΝΔ τον περασμένο Δεκέμβριο και γραπτές δηλώσεις στις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2009 ως τώρα. Αν υπολογίσουμε ότι στα εννέα αυτά χρόνια έχει εισπράξει 630.000 ευρώ από το ελληνικό κράτος (70.000 ευρώ ετησίως επί εννέα χρόνια ίσον 630.000 τουλάχιστον) κάθε παρέμβαση του στοιχίζει πάνω από 100.000 ευρώ . Και δεν βάζουμε στο λογαριασμό τα έξοδα λειτουργίας του γραφείου του, τους γραμματείς, τη φρουρά, τους οδηγούς κλπ κλπ, αλλά και τη δυνατότητα εκλογής του άνευ σταυρού. Όλα αυτά σε βάρος του δημόσιου ταμείου.
Θα περίμενε κανείς ένας πρώην πρωθυπουργός με τις εμπειρίες και τις γνώσεις του να ήταν ένας άτυπος σύμβουλος της Πολιτείας με συνεχείς παρεμβάσεις και ομιλίες στη Βουλή , κάτι σαν τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης ή τον Γεώργιο Ράλλη αργότερα.Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να περιμένουμε την παρέμβαση Καραμανλή όχι για να γίνουμε σοφότεροι, αλλά για να εισπράξουμε το μπάχαλο που θα δημιουργήσει αυτή. Δηλαδή:
- Να διαπιστώσουμε αν συμπλέει με την κομματική γραμμή ή όχι. Αν όχι, τρέμε Κυριάκο, η καραμανλική πτέρυγα σε αδειάζει.
- Να επιβεβαιώσουμε το εύρος της πολιτικής συμπάθειας Καραμανλή προς τον Τσίπα. Αν ναι, τότε το μέτωπο που έφερε στο προεδρικό μέγαρο τον Πάκη είναι ενεργό, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις μελλοντικές συνεργασίε
Είναι κρίμα, πάντως, που οι παρεμβάσεις Καραμανλή είναι είδος εν ανεπαρκεία . Σ αυτό όλοι συμφωνούν…
Διαβάστε ακόμα: