ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ''ΑΕΤΟ''

 

Τελικά, οι δύο αλβανικής καταγωγής ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο μουντιάλ με τη φανέλα της Ελβετίας τιμωρήθηκαν με 10.000 φράγκα, έκαστος. Από την FIFA, επειδή στο παιχνίδι με την Σερβία, μετά το γκολ που πέτυχαν σχημάτισαν με τις δύο παλάμες τον “Αετό” της Μεγάλης Αλβανίας.

Πρόκειται για σκάνδαλο. Δεν έχει σημασία αν η τιμωρία είναι μικρή ή μεγάλη, οικονομική ή όχι, αγωνιστική ή όχι. Ποινή για τον αλβανικό “Αετό” είναι σκάνδαλο.

Τι θα πει μουντιάλ, για να ξέρουμε τι λέμε. Βασικά, δύο πράγματα. Ποδόσφαιρο και πατρίδα. Ακόμα και σήμερα, οι ομάδες, οι ποδοσφαιριστές, συμμετέχουν ως ΚΡΑΤΗ. Πριν ξεκινήσει το κάθε παιχνίδι “παίζεται” ο ΕΘΝΙΚΟΣ ύμνος των δύο αντιπάλων.

Στο μουντιάλ προκρίνονται ΧΩΡΕΣ, όχι έθνη, όχι φυλές, όχι κόμματα, όχι οργανώσεις. Μόνον αναγνωρισμένα κράτη στο χάρτη του ΟΗΕ.

Με ποια λογική, λοιπόν, ένας Αλβανός ή Τούρκος, Νιγηριανός ή Τυνήσιος, Κινέζος ή Μαλαισιανός, που έτσι ή αλλοιώς βρέθηκε με διαβατήριο άλλης χώρας, να του απαγορεύεται να πανηγυρίσει δείχνοντας τις εθνικές του ρίζες;

 

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΗΝ... ΠΑΠΙΑ